• BIST 9679.8
  • Altın 2488.098
  • Dolar 32.407
  • Euro 34.4282
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 7 °C
  • İzmir 15 °C

Bartın TSO Başkanı Çakır: “Kobilerimize Dev Destek Fırsatı”

Bartın TSO Başkanı Çakır: “Kobilerimize Dev Destek Fırsatı”
Bartın Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Cihat Çakır, Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme Dairesi Başkanlığı...

Bartın Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Cihat Çakır, Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme Dairesi Başkanlığı (KOSGEB) tarafından başlatılan KOBİGEL-KOBİ Gelişim Destek Programı kapsamında orta-yüksek ve ileri teknoloji KOBİ'lerine 800 bin TL'ye, geleneksel imalat sanayi KOBİ'lerine 600 bin TL'ye kadar proje desteği verileceğini açıkladı.

İşletmelerin fırsatlardan yaralanması gerektiğini belirten Çakır, "KOSGEB, ülkemiz plan programlarında belirlenen ve öncelikli olarak desteklenmesi gereken imalat sanayi için, yeni hazırlamış olduğu KOBİGEL-KOBİ Gelişim Destek Programı kapsamında ilk proje teklif çağrısına çıkmıştır. Proje teklif çağrılarına, imalat sanayinin yüksek-orta yüksek ve düşük-orta düşük teknoloji düzeyinde faaliyet gösteren işletmeler başvuruda bulunabilecekler" dedi.

"KOSGEB, DEVLETİMİZİN VEREN ELİDİR"

KOBİ'lerin uzun ömürlü olmasından yana olduklarını kaydeden Çakır, "KOBİ'lerin sağlıklı bir biçimde büyüyebilmesi, daha uzun ömürlü olabilmesi ve ekonomideki etkinliklerinin attırılabilmesi için özellikle yönetim becerilerinin ve kurumsal yetkinliklerinin geliştirilmesi büyük önem arz etmektedir. 300 bin TL geri ödemesiz, 500 bin TL geri ödemeli olmak üzere proje destek limiti 800 bin TL olan "Orta-Yüksek ve Yüksek Teknoloji KOBİ'lerinde Kapasite Geliştirme" ve 200 bin TL geri ödemesiz, 400 bin TL geri ödemeli olmak üzere proje destek üst limiti 600 bin TL olan "Geleneksel İmalat Sanayi KOBİ'lerinde Katma Değerin Arttırılması" projeleri teklif çağrısı ile KOBİ'lerimiz rekabet güçlerinin ve sağladıkları katma değerin yükseltebileceklerdir" diye konuştu.

"6 MAYIS MÜRACAATLARIN SON GÜNÜ"

Başvuru süreci ile ilgili bilgilendirmede de bulunan Çakır şöyle devam etti: "1 Nisan tarihinde başlayarak 6 Mayıs tarihinde sona erecek Destek programında gerekli kriterleri sağlayan firmaların projenin % 80 oranında KOSGEB tarafından destekleneceğini ayrıca belirtmek isterim. Son başvuru tarihi 6 Mayıs 2016 saat 23.59 olup, bu saatte sistem otomatik olarak kapanacağından sistemde yoğunluğa sebebiyet vermemek ve yoğunluk kaynaklı muhtemel mağduriyetlerin yaşanmaması adına başvuruların son güne bırakılmaması gerekir. KOBİGEL-KOBİ Gelişim Destek Programı kapsamında ilan edilen proje teklif çağrılarına yönelik proje hazırlayan KOBİ'ler, kurul tarafından yapılan değerlendirmede destekleme kararı verilmesi durumunda destek alma hakkını kazanacaklardır. Proje teklif çağrıları için ülke genelinde imalat sanayinin bütün sektörleri proje başvurusunda bulunabilecek. Tanıma uyan tüm KOBİ'lerimizi proje hazırlayarak, destek programından yararlanmaya davet ediyorum."

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim