• BIST 9548.09
  • Altın 2492.491
  • Dolar 32.5067
  • Euro 34.5504
  • İstanbul 20 °C
  • Ankara 17 °C
  • İzmir 22 °C

Bartın TSO 2. Ve 11. Meslek Komiteleri İstişare Toplantısı

Bartın TSO 2. Ve 11. Meslek Komiteleri İstişare Toplantısı
Bartın Ticaret ve Sanayi Odası (TSO) tarafından gerçekleşen 2. ve 11. meslek komitesi toplantısı, meslek komitesi başkanları ve üyelerinin katılımı...

Bartın Ticaret ve Sanayi Odası (TSO) tarafından gerçekleşen 2. ve 11. meslek komitesi toplantısı, meslek komitesi başkanları ve üyelerinin katılımı ile gerçekleşti.

Bartın'da bir restoranda aylık olarak yapılan meslek komiteleri toplantısında ortaya çıkan soruların ve sorunların çözümleri için neler yapılması anlatıldı. Toplantıya Bartın TSO Meclis Başkanı Halil Çelen, TSO Başkan Yardımcısı Halil Balık, Bartın İş-Kur Müdürü Ramazan Erdim, KOSGEB İl Müdürü Abdurrahman Usta, 2. Meslek Komitesi Başkanı İsmail Hakkı Toscu, 11. Meslek Komitesi Başkanı Gürkan Aldatmaz, TSO Genel Sekreteri Mustafa Soyal ile meslek komitesi üyeleri katıldı. Gıda ve otelcilik sektörünün diğer sektörler içerisindeki yeri, gıda sektöründe üretici, toptancı, bayi perakendeci sorunları ve mevcut durumu, gıda ve otelcilik sektöründe nakit dönüşüm süresine ilişkin sorunlar, otelcilik ve gıda sektöründe rekabetin genel durumu, standartlar, stoklama ve pazarlama konularına değinilerek sorunlara yönelik çözüm önerileri görüşüldü.

Meslek Komite üyelerinin yoğun katılımıyla gerçekleşen toplantının açılış konuşmasını yapan Bartın TSO Meclis Başkanı Halil Çelen, meslek komite çalışmalarının farklı öneri ve çözümleri ortaya çıkardığını, bölgenin mevcut sorunlarını saptayabilmek ve bu doğrultuda projeler üretebilmek için, oda çalışmaları açısından büyük taşıdığı ifade etti.

Sorunlarımıza müşterek çözüm üretebilmek için gerçekleştirilen meslek komitesi toplantıları ile toplantı sonrasında hazırlanacak rapor ile kurum ve kuruluşlarla gerekli yazışmalar yapılacağını belirten Meclis Başkanı Halil Çelen, "Öncelikle odamızın düzenlediği istişare meslek komitesi toplantısı katılımlarınızdan dolayı teşekkür ediyorum. Odamız için son derece önem taşıyan hayati organı olan meslek komitelerimizden odamıza gelen her türlü sorun ve çözüm önerisi, bilgilendirme toplantılarıyla açıklığa kavuşturarak çözüme dayalı çalışmalar yapmaktayız. Odamız işleyişine son derece önemli katkıda bulunduklarından dolayı şahsım ve yönetim kurulum adına, meslek komitelerimize çok teşekkür ediyorum" dedi.

KOSGEB İl Müdürü Addurrahman Usta ise açıklamasında, KOSGEB tarafından yürütülen İş Birliği Güç Birliği Destek Programının detaylarını vererek, bu programın sektörün gelişmesi adına önemli bir katkı sağlayacağını vurguladı.

Abdurrahman Usta yaptığı konuşmada, "Bartın'da faaliyet gösteren işletmelerimizin KOBİ Proje Destek Programı'ndan daha fazla sayıda ve daha etkin faydalanabilmesi amacıyla bu toplantılar daha sıklıkla yapılması gerekir. Kurumsallaşma ve markalaşma konularında proje hazırlayacak olan KOBİ'lere sağlanacak desteğin üst limiti 150 bin TL'dir. Bartın ili için destekleme oranı yüzde 60 olarak belirlendi. En az fakülte veya 4 yıllık yüksek okul mezunu yeni eleman alan işletmelere nitelikli eleman istihdam desteği kapsamında personele ödediği net maaşın yüzde 60'ı biz tarafından hibe olarak veriliyor" dedi.

Bartın Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü Ramazan Erdim ise, istihdamın ve verimin artması için ve daha çok işverene ulaşabilmek için sık sık düzenlediklerini toplantılara katılım önemli olduğunu belirtti.

Erdim açıklamasında, "İşverenlerimize sürekli olarak kendilerini belli bir program dahilinde ziyaretler gerçekleştiriyoruz. İşverenlerimize çalışmalarımızı, faaliyetlerimizi ve teşviklerimizi anlatıyoruz. İş başı eğitim faaliyetlerinden girişimcilik faaliyetlerine kadar özetle kurumun bütün faaliyetlerinden sizleri bilgilendirmek adına iyi bir fırsat oldu. Bartın TSO yönetimine ve Meclis Başkanımız Halil Çelen'e düzenledikleri bu istişare toplantısı için teşekkürlerimi sunuyorum" dedi.

Bartın TSO 2. Ve 11. Meslek Komiteleri İstişare Toplantısı

Bartın TSO 2. Ve 11. Meslek Komiteleri İstişare Toplantısı

Bartın TSO 2. Ve 11. Meslek Komiteleri İstişare Toplantısı

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim