• BIST 9672.8
  • Altın 2501.202
  • Dolar 32.5876
  • Euro 34.8634
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 24 °C
  • İzmir 22 °C

Bartın Sanayisi Anadolu Sohbetlerinde Buluştu

Bartın Sanayisi Anadolu Sohbetlerinde Buluştu
Bartın Ticaret ve Sanayi Odası, Dünya Gazetesi ve Garanti Bankası işbirliğinde bu yıl 14. yaşını kutlayan Anadolu Sohbetleri'nin 102. toplantısı Bartın'da...

Bartın Ticaret ve Sanayi Odası, Dünya Gazetesi ve Garanti Bankası işbirliğinde bu yıl 14. yaşını kutlayan Anadolu Sohbetleri'nin 102. toplantısı Bartın'da gerçekleştirdi.

Toplantıda, Bartın'ın lojistik, turizm ve Ar-Ge başta olmak üzere sosyal ve ekonomik gelişme alanları, uzman konuşmacıların katkısıyla, farklı boyutlarıyla tartışıldı. Dünya Gazetesi Başyazarı Osman Saffet Arolat'ın yönettiği toplantının açılış konuşmasını, Garanti Bankası Genel Müdür Yardımcısı Nafiz Karadere yaptı. Toplantıda söz alan Lojistik Yönetim Danışmanı Atilla Yıldıztekin, Bartın ili özelinde lojistik sorununun nasıl çözülebileceğinden ve lojistiğin bölgenin gelişimine katkılarından bahsetti. Araştırmacı yazar Necdet Sakaoğlu, Bartın'ın tarih ve kültürünün nasıl gelişim gösterdiğini, değerlerini nasıl daha verimli kullanabileceğini anlattı. Mimar Sinan Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Kenan Mortan, Bartın TSO İnovasyon ve Test Merkezi'nin ArGe alanında KOBİTer için nasıl fayda yaratabileceğini dinleyenlerle paylaştı. Son olarak söz alan İstanbul Bilgi Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Asaf Savaş Akat ise makrockonomik veriler ışığında şehrin bugününü ve yarınını inceledi.

Açılış konuşmasını yapan Genel Müdür Yardımcısı Nafiz Karadere, "Lojistik merkezler ticari ulaşımı kolaylaştırırken, bulundukları kentin ve bölgenin ekonomisini de geliştiriyor. Bartın ekonomisinin sıçrama yapması ve ilde sanayileşmenin önünün açılması için, lojistik sorununun çözülmesi ve şehrin uç il dezavantajından sıyrılması gerekiyor. Bartın doğal güzellikleri, tarihi derinliği ve kültürel zenginlikleriyle emsalsiz bir kent. Tescilli 285 Bartın Evi'nin yanı sıra, Küre Dağları Milli Parkı ve UNESCO Dünya Mirası Listesi'nde yer alan Safranbolu'ya yakınlığıyla, turizm açısından önemli bir potansiyel taşıyor. Ortak çalışma kültürü ve vizyonu yaratarak, turizmin gelişmesi için çabalanırsa, bu alanda çok daha ileri bir noktaya ulaşılabilir. Ayrıca, Bartın'da ArGe ile desteklenecek sektörel küme oluşumlarının, yerel kalkınma için gerekli olduğu görülüyor. Bartın Organize Sanayi Bölgesi'nde kurulan Bartın İnovasyon ve Test Merkezi'nin, bu alanlarda önemli bir katma değer yaratacağını düşünüyoruz. Garanti Anadolu Sohbetleri'nin, doğal kaynaklan, tarihi, kültürel zenginliği ve sosyal dokusuyla ilham veren bu güzel kente, somut katkılar ve vizyoner açılımlar sağlamasını diliyoruz" dedi.

Bartın Sanayisi Anadolu Sohbetlerinde Buluştu

Bartın Sanayisi Anadolu Sohbetlerinde Buluştu

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim