• BIST 8718.11
  • Altın 2247.249
  • Dolar 32.3316
  • Euro 35.1899
  • İstanbul 9 °C
  • Ankara 3 °C
  • İzmir 8 °C

Bartın Meslek Yüksekokulu, bakanlıktan olumlu rapor bekliyor

Bartın Meslek Yüksekokulu, bakanlıktan olumlu rapor bekliyor
Bartın Üniversitesi Meslek Yüksekokulu Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı yetkililerinin denetim raporunun olumlu sonuçlanması durumunda sınırlı...

Bartın Üniversitesi Meslek Yüksekokulu Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı yetkililerinin denetim raporunun olumlu sonuçlanması durumunda sınırlı Vardiya Zabitliği ile Yat Kaptanlığı ehliyeti verilebilecek.

Bartın Üniversitesi Meslek Yüksekokulu'nun Kurucaşile yerleşkesinde bulunan Ulaştırma Hizmetleri Bölümünün öğrencilerine Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı ile YÖK arasında imzalanan YÖK'e bağlı denizcilik eğitimi veren eğitim kurumlarının Sınırlı Vardiya Zabitliği ve Yat kaptanlığı yeterliliği alabilmesi amacıyla gerekli olan STCW (Gemi Adamları Eğitim, Belgelendirme ve Vardiya Uluslararası Standartları) belgesi için başvuruda bulundu.

Kalite standartlarını sağlayabilmek için gerekli hazırlıkları yaptıklarını belirten Bartın Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Orhan Uzun, "Bu sertifikayı verebilmek amacıyla Meslek Yüksekokulumuzun Kurucaşile'de bulunan Deniz ve Liman İşletmeciliği Programı ile Yat İşletmeciliği ve Yönetimi Programının yeterliliği Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı Denizcilik Eğitimi Denetleme Kurulu (DEDK) tarafından incelendi. Denetim raporunun olumlu sonuçlanması durumunda Bartın Üniversitesi Denizcilik ve Liman İşletmeciliği Programı "Sınırlı Vardiya Zabitliği" ve Yat İşletme ve Yönetimi Programı ise "Yat Kaptanlığı" ehliyeti verilebilecek. Ayrıca Meslek Yüksekokulumuz gemi adamlığı için gerekli olan temel STCW kursları için en yakın zamanda başvuruda bulunacaktır" dedi.

Bölümdeki öğretim elemanlarıyla birlikte yoğun çalışmalar sonucunda tüm eksikliklerin giderilmeye çalışıldığını belirten Meslek Yüksekokulu Müdürü Yrd. Doç. Dr. Kıvanç Bakır "İlerde niteliklerimizi daha da geliştirerek 499 GRT'lik "Sınırlı Vardiya Zabitliği" ve "Yat Kaptanlığı yeterliliğini daha da yükseltmeye çalışacağız." diye konuştu.

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim