• BIST 8792.48
  • Altın 2238.284
  • Dolar 32.3368
  • Euro 35.0772
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 11 °C
  • İzmir 14 °C

Bartın Devlet Hastanesi’nde 3 boyutlu tomografi dönemi

Bartın Devlet Hastanesi’nde 3 boyutlu tomografi dönemi
Bartın Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği tarafından, Bartın Devlet Hastanesi'ne yeni nesil teknolojiye sahip 16 kesitli, bilgisayarlı tomografi cihazı...

Bartın Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği tarafından, Bartın Devlet Hastanesi'ne yeni nesil teknolojiye sahip 16 kesitli, bilgisayarlı tomografi cihazı alındı.

Konuyla ilgili açıklama yapan Bartın Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Doktor Osman Açıkgöz, "Yeni tomografi cihazımız ilimizin ve çevre illerin de hizmetine sunulmuştur. Yeni tomografi cihazı en çok tomografi isteminin yapıldığı acil servis ve yoğun bakım ünitelerinin bulunduğu hastanemiz zemin katına yerleştirilerek, tüm fiziksel alanları yenilenmiş, hastaların uzun mesafelere taşınma zorunluluğu da önlenmiştir" dedi.

"Tanı ve tedavi süreci hızlanacak"

Yeni cihaz sayesinde tanı ve tedavı süreçlerinin hızlanacağını kaydeden Doktor Açıkgöz, "Yeni tomografi cihazı sağladığı 3 boyutlu görüntü ile başta trafik kazaları, travmalar, felç, beyin kanaması, akciğer embolisi, damar tıkanıklığı, kanser gibi hastalıkların erken teşhisi gibi birçok konuda geniş olanaklar sağlamaktadır. Ayrıca 8 kat daha hızlı çekim yapma özelliği ile hastaların tanı ve tedavi süreçleri en kısa sürede yapılmaktadır. Düşük doz radyasyon özelliği ile hastalarımız daha az radyasyona maruz kalmaktadır. 75 santimetre en geniş gantri açıklığı ile özellikle kapalı alan korkusu olan ve bu nedenle işlem yapılamayan hastalarda çekim işleminin daha başarılı bir şekilde yapılması sağlanmaktadır. Hekimlerimizin tedavi ve uygulama alanlarının genişlemesiyle, sağlık kurumlarımıza alınan yeni cihazların ileri teknolojiye sahip cihazlar olmasına dikkat edilmektedir. Bu durum hekim uygulama ve tedavilerinde başarı oranının artmasına, bir çok hastanın tedavisinin il dışı sevke gerek duymadan hastanemizde yapılması sağlanmaktadır" şeklinde konuştu.

Bartın Devlet Hastanesi’nde 3 boyutlu tomografi dönemi

Bartın Devlet Hastanesi’nde 3 boyutlu tomografi dönemi

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim