• BIST 9090.91
  • Altın 2324.75
  • Dolar 32.3712
  • Euro 34.9966
  • İstanbul 21 °C
  • Ankara 21 °C
  • İzmir 25 °C

Bartın Devlet Hastanesi Acil Servisinde Grip Polikliniği Hizmete Girdi

Bartın Devlet Hastanesi Acil Servisinde Grip Polikliniği Hizmete Girdi
Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Doktor Osman Açıkgöz, artan grip vakalarına karşı Bartın Devlet Hastanesi Acil Servisinde grip polikliniği açtıklarını...

Bartın Devlet Hastanesi Acil Servisinde Grip Polikliniği açıldı.

Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Doktor Osman Açıkgöz, artan grip vakalarına karşı Bartın Devlet Hastanesi Acil Servisinde grip polikliniği açtıklarını belirterek, "Son günlerde başvurularında artış yaşanan grip vakaları nedeniyle, hastanemiz acil servisinde Enfeksiyon Hastalıkları Uzmanlarımızın koordinasyonunda Grip Polikliniğimiz açılmıştır. Bartın Devlet Hastanesi Acil Servisinde Enfeksiyon Hastalıkları Uzmanlarımızın koordinasyonunda açılan Grip Polikliniğimize başvuran tüm hastalarımızın hassasiyetle muayene ve kontrolleri yapılarak yatışına karar verilen vakalar kliniklerimizde titizlikle takip edilmektedir" dedi.

Hastalıkla ilgili uyarılarda bulunan Açıkgöz, "Grip influenza virüsü denen hastalık etkeniyle oluşur. Üst solunum yolunun mevsimsel, yaygın, bulaşıcı bir solunum yolu hastalığıdır. Ani olarak 38°C üzerinde ateş, şiddetli kas ve eklem ağrıları, halsizlik, bitkinlik, titreme, baş ağrısı, boğaz ağrısı, burun akıntısı, hapşırık ve kuru öksürük gibi belirtilerle başlayan bir enfeksiyon hastalığıdır. Grip en fazla 2 haftada ve çoğunlukla da 7-10 gün içerisinde iyileşir. Bulaşıcı bir hastalık olan grip çok sayıda insanı etkileyen salgınlara yol açabilir. Mevsimsel grip hastalığının yoğunlaştığı bugünlerde gripten korunmada yeterli ve dengeli beslenme ile istirahatın önemi de unutulmamalı ve aşağıda belirtilen önlemleri arttırmak faydalı olacaktır. Sabun ve su ile eller sık sık yıkanmalıdır. Hasta kişiler ile yakın temastan kaçınmalıdır. Grip benzeri bir hastalık geçirildiğinde evde istirahat edilmelidir. Hastayken hastalığı bulaştırmamak için mümkün olduğunca diğer insanlarla temas sınırlandırılmalıdır. Aksırma ve öksürme esnasında burun ve ağız kağıt mendille kapatılmalı ve kullanılan kağıt mendil çöp kutusuna atılmalıdır. Bulaşma yollarından olan ağız, burun ve gözlere kirli ellerle temas etmekten kaçınmalıdır. Yüzeyler sık sık temizlenmelidir" diye konuştu.

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim