• BIST 9716.77
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 24 °C
  • İzmir 20 °C

Barodan Avukatlar Günü Açıklaması

Barodan Avukatlar Günü Açıklaması
Adıyaman Barosu tarafından Avukatlar Günü dolayısıyla bir basın açıklaması düzenlendi.

Adıyaman Barosu tarafından Avukatlar Günü dolayısıyla bir basın açıklaması düzenlendi.

Adıyaman Barosunda düzenlenen basın açıklamasına Baro Başkanı Hasan Demir, baro üyeleri ile avukatlar katıldı.

Basın açıklamasını okuyan Baro Başkanı Hasan Demir, "Yaşadığımız şu zor koşullarda altında konuşmanın sorumluluğu içinde, ülkemizin içinde bulunduğu ve hepimizi üzen, maddi ve manevi terörle her gün hüzünler yaşadığımız bir dönemde, 5 Nisan Avukatlar Gününü kutluyormuş gibi yapmanın psikolojisi ile yine karşınızdayız. Her gün aldığımız şehit haberleri nedeniyle, bölgemizde ve tüm ülkemizde acı dolu günler yaşıyoruz. Mesleki olarak en mutlu olmamız gereken bu günde, klişe cümleleri yine tekrar etmenin çokta mana ifade etmediğinin bilinci ile yargının kurucu unsuru, bağımsız savunmanın temsilcisi olarak buruk bir mutluluk yaşadığımızı belirtmeyi Adıyaman Barosu olarak kendimize vazife sayıyoruz.

Bütün bu insanlığımızı, vatanımızı, birliğimizi ve kardeşliğimizi ilgilendiren derin ve önemli meselelerin yanında kadim mesleki sıkıntılarımızın da devam ettiği de bir gerçektir. Savunma görevini yerine getiren avukatlar hukukun üstünlüğünün ve hukuk devletinin savunucularıdır.

Tüm bu olumsuzluklara karşın, ülkemizde hukukun üstünlüğü ilkesine olan sarsılmaz inancıyla hak ve adaletin gerçekleşmesine, savunmanın özgür temsilcisi olma bilinciyle yaklaşan, saygın, cesur ve onurlu meslektaşlarımızın varlığı, ülkemizin ve mesleğimizin geleceği için en büyük güvencedir.

Demokrasiye, laik cumhuriyete, bağımsız savunmaya, bağımsız yargıya ve hukuk devletine inanan avukatlar ve avukatların örgütleri olan barolar olarak, hukuk devleti, bağımsız yargı ve bağımsız savunma hedefine yönelik eylem ve söylemlerimizi hep birlikte duraksamadan inançla sürdüreceğiz.

Avukatlık mesleğinin toplumda gerekli saygınlığa erişmesi ve bu bilincin tüm topluma ve devletimizin kurumsal felsefesine yerleşmesi dileği ile yargının temel unsuru olan ve demokratik hukuk sistemimizin ayrılmaz ögesi olan tüm Avukat meslektaşlarımızın 5 Nisan Avukatlar Gününü kutluyoruz" dedi.

Barodan Avukatlar Günü Açıklaması

Barodan Avukatlar Günü Açıklaması

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim