• BIST 8906.5
  • Altın 2239.313
  • Dolar 32.3406
  • Euro 35.1207
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 14 °C
  • İzmir 19 °C

Baro Eski Başkanı Konaç: “Olmayan adalet, nasıl anlatılsın”

Baro Eski Başkanı Konaç: “Olmayan adalet, nasıl anlatılsın”
Kayseri Barosu eski Başkanı Fevzi Konaç, "Küresel Adalet sistemi, içi boş bir kavramdır. Olmayan bir şeyi nasıl anlatıyım. Ancak, neden olmadığını...

Kayseri Barosu eski Başkanı Fevzi Konaç, "Küresel Adalet sistemi, içi boş bir kavramdır. Olmayan bir şeyi nasıl anlatıyım. Ancak, neden olmadığını anlatabiliriz. Dünyada hâkim olan güçler hiçbir zaman huzur ve barış getirmedi. Her gün dünyanın dört bir yanında kan ve barut kokusu yükselmektedir." dedi.

Başbakanlık Yurt Dışı Türkler ve Akraba Toplulukları Başkanlığı (YTB) ile Medeniyetin Burçları Derneği tarafından düzenlenen "Kayseri Uluslararası Öğrenciler Akademisi'nin 14. Hafta seminerleri, Kayseri ve Civarı Elektrik A.Ş. (KCETAŞ) Toplantı salonunda gerçekleştirildi. Toplantıda, Kayseri Barosu eski Başkanı Fevzi Konaç, uluslararası öğrencilere "Küresel Adalet'i anlattı. Küresel adalet söylemlerine karşı dünyada kan ve gözyaşının bitmediğini ifade eden Fevzi Konaç, "İşte Irak'ta, Suriye'de, Filistin'de yaşananlar bunun en güzel örneğidir.Mısır, Lübnan, Tunus da yaşananlar da bu kapsamdadır. Avrupa'nın ortasında yaşanan Bosna katliamı da buna örnektir. Avrupa tarihine bakarsan engizisyon mahkemelerini, yıllarca yaşanan yargısız idamları görebilirsiniz. Avrupa, kendisi gibi düşünmeyenleri, yok etmiştir.Batıdayıllarca işkence için binlerce yöntem geliştirilmiştir.1945'li yıllarda Amerika, beyazlar, kendi evcil hayvanlarına ait mezarlığa siyahilerin hayvanları dahi kabul etmemişlerdir.Asya'da, Afrika'da kölelik sistemini uyguladılar. Milyonlarca siyahi, gemilerle başka ülkelere taşınmıştır. Şimdi ne gariptir ki bu ülkeler, başka ülkelere insan hakları ile ilgili hesap sormaya kalkıyor. Batı medeniyetinin altında kan ve gözyaşı vardır. Avrupa uzaya gitmiştir ancak insanlığa huzuru getirmemiştir. Savaştan yorulan Batı, 1950'lil yıllarda Birleşmiş Milletler'i (BM) kuruyor. İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi açıklanıyor. Yine de dünyamıza barış ve huzur gelmemiştir. Neden gelmediği konusunda Yalta Konferansını iyi okumalıyız. O zaman İngiltere, ABD ve Rusya egemenliğini ilan etmişlerdir. Bu üç ülke, dünyayı kendi arasında paylaşmıştır.Bundan sonra bu üç ülkenin haberi olmadan dünyada adeta yaprak kımıldamaz hale gelmiştir. Bugün akan kan ve gözyaşının arkasında bu anlaşma vardır." şeklinde konuştu.

DÜNYA 5'TEN BÜYÜKTÜR

Kayseri Barosu eski Başkanı Fevzi Konaç, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı tarafından dile getirilen, "Dünya 5 değildir" sözünü hatırlattı ve sözlerini şöyle sürdürdü:

"5 ülke dünyaya huzur getirmedi. Dünyada hala kan ve gözyaşı var.Dünyaya hâkim olan ülkelerin bunu sizlere vermesi de mümkün değildir.Bizim ecdadımız, hayvanlara belirlenen miktardan fazla yük yükleyenlere bile ceza kesmiştir. Dolayısıyla atların bile hakkı korunmuştur. Kanadı kırık göçmen kuşları tedavi etmek için vakıflar kurmuştur. Bu açıdan batı ile İslam medeniyeti beyaz-siyah kadar ayrıdır. Mazlum milletler ayağa kalkmadıkça, kendi özgürlüklerini kazanamaz. Yoksa batı, ona o özgürlüğü vermez. Osmanlı gittiği yeri sömürmemiştir. Batı, her zaman sömürgeci ırkçı olmuştur. Birçok Afrika ülkesinde siyahiler, insan bile sayılmamıştır.Bundan dolayı, yeni anlayışa ihtiyaç vardır. Dünya 5'ten büyüktür sözünü bu açıdan önemsiyorum."

Seminere, Suriye, Azerbaycan, Gürcistan, Kırgızistan, Çad, Moğolistan, Cezayir, Fildişi Sahili, Gürcistan, Özbekistan, Tanzanya gibi ülkelerden gelen ve üniversitede okuyan uluslararası öğrenciler katıldı.

Baro Eski Başkanı Konaç: “Olmayan adalet, nasıl anlatılsın”

Baro Eski Başkanı Konaç: “Olmayan adalet, nasıl anlatılsın”

Baro Eski Başkanı Konaç: “Olmayan adalet, nasıl anlatılsın”

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim