• BIST 9693.46
  • Altın 2507.379
  • Dolar 32.5825
  • Euro 34.7754
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 22 °C
  • İzmir 20 °C

Baro Başkanı, Tokat’ta Artan Suç Oranlarını Değerlendirdi

Baro Başkanı, Tokat’ta Artan Suç Oranlarını Değerlendirdi
Tokat Barosu Başkanı Av. Faruk Bostancı, Türkiye'nin tamamında ve Tokat'ta ceza hukuku boyutunda cinsel içerikli ve uyuşturucu suçlarının artarak devam...

Tokat Barosu Başkanı Av. Faruk Bostancı, Türkiye'nin tamamında ve Tokat'ta ceza hukuku boyutunda cinsel içerikli ve uyuşturucu suçlarının artarak devam ettiğini söyledi.

Tokat'ta Avukatlar Günü dolayısı ile basın kuruluşlarına ziyaretlerde bulunan Tokat Barosu Başkanı Av. Faruk Bostancı ve yönetim kurulu üyeleri Gazeteciler Cemiyeti'ni ziyaret etti. Ziyarette Tokat Adliye Binası'nın fiziki olarak yetersiz durumda olduğu bilgisini dile getiren Başkan Bostancı, eski cezaevinin bulunduğu yere yeni bir Adliye Sarayı yapılmasın beklediklerini ifade ederek, "Şuan adliye binamız sadece savcı, avukat hakimler için değil vatandaşlar, basın mensupları içinde yetersiz. Basın mensuplarının da adliyeye giriş çıkışlarda sorun yaşadığını gözlemliyoruz. Çalışma ortamı iyi değil. Temennimiz umudumuz biran önce Tokat'a yakışır mesleğimize yakışır bir adliye binası inşası ile birlikte herkes rahat etmesi" dedi.

Tokat'taki suç oranları ile ilgili soru üzerine açıklamalarda bulunan Başkan Bostancı, "Bize Adalet Bakanlığı veya Barolar Birliği'nden gelen istatistik oranlarına göre Türkiye'nin tamamında ve Tokat'ta ceza hukuku boyutunda cinsel içerikli ve uyuşturucu suçlar artarak devam ediyor. Ağırlıklı olarak mahkemelerimizde karşılaştığımız suçlar bunlar. Kültür seviyesi yükseldi eskisi gibi değil. Gasp, adam öldürme gibi suçlar eskiye göre geriledi. Tokat'ta çok eski yıllarda 3 günde bir adam öldürülüyordu. Artık insanları hakkını hukuki platformda aramanın peşine düştüler. Ama uyuşturucu kullanımı alım satımı arttı. Yine taciz, cinsel içerikli suçlar yaygınlaştı. Bunların azalması için Aile ve Sosyal Politikalar Müdürlüğü, Valilik bünyesinde çalışmalar yürütülüyor ama çok somut bir gerileme olduğunu maalesef söyleyemeyiz" diye konuştu.

Öte yandan TUİK verilerine göre Türkiye'de 2014 yılında 11 bin 95 çocuk cinsel saldırıya maruz kalırken Tokat'ta tespit edilen ve kayda geçen çocuğa cinsel istismar sayısı ise 114 olarak açıklanmıştı.

Baro Başkanı, Tokat’ta Artan Suç Oranlarını Değerlendirdi

Baro Başkanı, Tokat’ta Artan Suç Oranlarını Değerlendirdi

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim