• BIST 9645.02
  • Altın 2417.171
  • Dolar 32.5554
  • Euro 34.8067
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 14 °C
  • İzmir 23 °C

Baro Başkanı Fevzi Konaç:

Baro Başkanı Fevzi Konaç:
Erciyes Üniversitesi (ERÜ) İlahiyat Fakültesi tarafından düzenlenen "Çanakkale Zaferini ve Şehitlerimizi Anma Programı'nda konuşan Baro Başkanı Fevzi...

Erciyes Üniversitesi (ERÜ) İlahiyat Fakültesi tarafından düzenlenen "Çanakkale Zaferini ve Şehitlerimizi Anma Programı'nda konuşan Baro Başkanı Fevzi Konaç, Türkiye'nin zor süreçlerden geçtiğini söyleyerek, "Eğer Çanakkale'yi 101 yıl öncesinde kaldı zannediyorsak, bugün geldiğimiz nokta itibariyle aldanıyoruz demektir. Çanakkale bir başka cephede, bir başka şekliyle ve bir başka yüzü ile bu ülkede devam ediyor." dedi.

ERÜ İlahiyat Fakültesi tarafından Çanakkale Zaferi'nin 101. yıl dönümü dolayısıyla "Çanakkale Zaferini ve Şehitlerimizi Anma Programı" düzenlendi. İlahiyat Fakültesi Konferans Salonu'nda düzenlenen program, Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başladı. Programa konuşmacı olarak katılan Baro Başkanı Fevzi Konaç, gençlere sahip çıkılması gerektiğinin altını çizdi. Konaç, "Birçok hüznü bir arada yaşayan bir mesleğin icracısı olarak da bugün sizlerle dertleşmenin gelip geçtiği günleri yaşadığımızı düşünüyorum. Bugün Türkiye'nin içerisinden geçtiği süreçlere bakıldığında sokaklarında şiddetin kol gezdiği, terörün her gün canımızı yaktığı, kadına şiddetin ve çocuklara cinsel istismarın, suçların zirvelere çıktığı, ilkokul seviyesine inen sigara ve bonzainin konuşulduğu bir ülkede birilerinin çıkıp bu sokağa dur demesi lazım. Bu gidişata dur demesi lazım ve bunu dert edinmesi lazım. Bunun vebalini taşıdığımızı düşünen insanlar olarak hepimizin gece uykularında rahat etmemesi lazım. Bu anlamda kendimin ve hepimizin teyakkuz halinde olması gerektiğini söylemek istiyorum." ifadelerini kullandı.

Çanakkale'nin bugünlerde de başka bir yüz ile yaşandığının altını çizen Baro Başkanı Konaç, "Çok yakın zamanlarda canlı bomba dehşetini yaşadık. Son yaşanan hadiselerde anlaşılan o ki, bu cinayetlerde kullanılan gençlerin kimliklerine baktığınız zaman çoğu üniversite mezunu gençler. Dolayısıyla Türkiye şimdi öyle bir hadise ile karşı karşıya ki, artık cahil insanların kullanıldığı terör eylemlerden çıktı, sokaklarımız üniversite mezunu gençlerin kullanıldığı eylemlerle ilgili artık bu ülke büyük bir bedel hale geldi. Vatanımız, bayrağımız ve toprağımız büyük bir tehlike ile karşı karşıyadır. Eğer Çanakkale'yi 101 yıl öncesinde kaldı zannediyorsak, bugün geldiğimiz nokta itibariyle aldanıyoruz demektir. Çanakkale bir başka cephede, bir başka şekliyle ve bir başka yüzü ile bu ülkede devam ediyor." şeklinde konuştu.

Baro Başkanı Fevzi Konaç:

Baro Başkanı Fevzi Konaç:

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim