• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 13 °C
  • İzmir 16 °C

Baro Başkanı Antmen Saldırıyı Kınadı

Baro Başkanı Antmen Saldırıyı Kınadı
Mersin Barosu Başkanı Alpay Antmen, dün Ankara'da meydana gelen terör saldırısını kınadı.

Mersin Barosu Başkanı Alpay Antmen, dün Ankara'da meydana gelen terör saldırısını kınadı. Antmen, "Bu hain, alçak, onursuz terörist saldırıyı, terörden beslenenleri, her türlü terörü şiddetle kınarken, hayatını kaybeden vatandaşlarımıza rahmet, yakınlarına sabır diliyoruz" dedi.

Baro Başkanı Antmen, Ankara'daki terör saldırısını, yaptığı yazılı açıklamayla lanetledi. 28 kişinin yaşamını yitirdiği, 61 kişinin de yaralandığı bombalı saldırıya tepki gösteren Antmen, "Başkentin orta yerindeki bu bombalı saldırı, siyasi iktidarın hatalı politikalarının bir sonucudur. Bugün gelinen noktada ülke, terör örgütleri anlamında yol geçen hanına dönmüştür. Terörü önlemesi gereken istihbarat birimleri, görevini yerine getirmemektedir. Görevlerini yapmayanlar halen makam ve mevkilerinde oturmaya devam etmektedir ve korunarak kollanmaktadır. Yayın yasakları ile halkın bilgi alma hakkı sürekli olarak elinden alınmaktadır. Ülkemizdeki kaos günden güne derinleşmiş, toplumsal barış zedelenmiş, yok olmuştur. Bilinmelidir ki, her ne görüşten olursa olsun terör odaklarının ya da çetelerinin Türkiye Cumhuriyeti topraklarında terör estirmek ve mesaj vermek haddi değildir. Hadlerinin de en sert şekilde bildirilmesi elzemdir" ifadelerini kullandı.

Siyasi iktidarın, ülkede, aldığı oyun da hakkını vererek, barış ve huzur ortamını sağlamakla yükümlü olduğunu belirten Antmen, şunları kaydetti:

"Bizler her defasında, ulu önder Mustafa Kemal Atatürk'ün "Yurtta Sulh Cihanda Sulh" ilkesinden ayrılınmaması gerektiğini ısrarla söyledik. Yineliyoruz, "yurtta sulh cihanda sulh'. Ayrıca ekliyoruz "hattı müdafaa yoktur, sathı müdafaa vardır', o satıh da bütün vatandır. Bu bağlamda gerçekleştirilen bu hain, alçak, onursuz terörist saldırıyı, terörden beslenenleri, her türlü terörü şiddetle kınarken, hayatını kaybeden vatandaşlarımıza rahmet, yakınlarına sabır diliyoruz."

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim