• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 10 °C
  • İzmir 15 °C

Barış Yarkadaş’tan savcıya: Cumhurbaşkanı’ndan yazılı talimat aldınız mı?

Barış Yarkadaş’tan savcıya: Cumhurbaşkanı’ndan yazılı talimat aldınız mı?
CHP Milletvekili Barış Yarkadaş, gazeteci Can Dündar ve Erdem Gül için ağırlaştırılmış hapis cezası isteyen savcıya iddianameyi talimat ile yazıp...

CHP Milletvekili Barış Yarkadaş, gazeteci Can Dündar ve Erdem Gül için ağırlaştırılmış hapis cezası isteyen savcıya iddianameyi talimat ile yazıp yazmadığını sordu. Yarkadaş, "Buradan savcıya soruyorum; Cumhurbaşkanının bu soruşturmanın açılması için size yazılı bir talimat verdiği doğru mudur?" dedi

CHP İstanbul Milletvekili Barış Yarkadaş, TBMM'de düzenlediği basın toplantısında iki ayı aşkındır tutuklu bulunan gazeteciler Can Dündar ve Erdem Gül'e ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası istenmesine tepki gösterdi. 473 sayfalık iddianamenin içinin boş olduğu söyleyen Yarkadaş, 473 adet boş sayfadan oluşan dosyayı kameralara gösterdi. Savcılık tarafından hazırlanan iddianamede, iki gazeteci hakkında ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası istenmesine tepki gösteren Yardakaş şunları söyledi: "Can Dündar ve Erdem Gül hakkında hazırlanan iddianame tel tel dökülmektedir. 473 sayfalık iddianamede Can ve Erdem'in suçlanabilmesi için tek bir iddia dahi yoktur. Türk hukuk tarihi iddiası olmayan bir iddianame ile karşı karşıya kalmıştır. Savcılın MİT TIR'ları iddianamesi deyim yerindeyse duvara toslamıştır. İddiasız iddianame Can ve Erdem'in sadece yazdıklarından ötürü emir ve talimatla tutuklandığını göstermiştir. Savcı, iddianameye koyduğu delillerle Can ve Erdem'in sadece gazetecilik yaptığı için tutuklandığını tescil etmiştir."

'SAVCI, AKP'NİN ALGI OPERATÖRÜ GİBİ ÇALIŞMIŞ'

Savcılığın hazırladığı evrak için "iddiası olmayan iddianame" yorumunda bulunan Yarkadaş, "Savcı tek bir delile dahi dayandıramadığı iddianamede adeta AKP'nin algı operatörü gibi çalışmıştır. Savcı, algı operatörü olarak görev üstlendiği bu iddianameyi yazarken makalelerin seçim öncesinde denk geldiğini söylemiş, buradan da suç icat etmeye çalışmıştır. Dünyanın her yerinde seçimler öncesi gazeteciler siyasi yazılar yazarlar." diye konuştu.

SAVCIYA SORDU: SİZE YAZILI BİR TALİMAT VERİLDİ Mİ?

Barış Yarkadaş, "Can ve Erdem, AKP'nin işlediği savaş suçlarını yazdıkları için tutuklanmışlardır. Bu iddianame ile birlikte başta gazeteciler olmak üzere toplumun tamamına gözdağı verilmeye, AKP'nin savaş suçlarının üstü örtülmeye çalışılmıştır." dedi. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Cumhuriyet Gazetesi'nde yer alan MİT TIR'ları haberleri üzerine "Bunları onların yanına bırakmayacağım" sözlerini hatırlatan Yarkadaş, "Buradan savcıya soruyorum; Cumhurbaşkanının bu soruşturmanın açılması için size yazılı bir talimat verdiği doğru mudur?" diye sordu.

'İDDİANAME, KILIFTAN BAŞKA BİR ŞEY DEĞİL'

İddianamenin mahkeme tarafından iade edilmesi gerektiğini kaydeden Yarkadaş, "Savcı ortaya kanıt ve delil koymak yerine 473 sayfalık bir hikaye yazarak toplumu "aman efendim bunlar ne suç işlemişler" dedirtmeye çalışmaktadır. İddianame Can ve Erdem'in cezalandırılması için hazırlanan kılıftan başka bir şey değildir."

Barış Yarkadaş’tan savcıya: Cumhurbaşkanı’ndan yazılı talimat aldınız mı?

Barış Yarkadaş’tan savcıya: Cumhurbaşkanı’ndan yazılı talimat aldınız mı?

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim