• BIST 9645.02
  • Altın 2409.099
  • Dolar 32.5965
  • Euro 34.7887
  • İstanbul 20 °C
  • Ankara 21 °C
  • İzmir 26 °C

Barış Ve Kardeşlik İçin Din Adamlarından Ortak SES

Barış Ve Kardeşlik İçin Din Adamlarından Ortak SES
Buca Belediyesi'nin Buca Koop Mahallesinde törenle açtığı 14 bin 500 metrekarelik meydanda, Bucalıların sesleri özel bir teknikle kaydedilecek ve meydanın...

Buca Belediyesi'nin Buca Koop Mahallesinde törenle açtığı 14 bin 500 metrekarelik meydanda, Bucalıların sesleri özel bir teknikle kaydedilecek ve meydanın ortasına yapılacak anıt, kaydedilen seslerin izlerinden oluşacak. 4 ay içinde yapılması planlanan anıtın ilk ses izi; barış ve kardeşlik adına Buca Belediye Başkanı Levent Piriştina, Buca İlçe Müftüsü Muharrem Gül, Buca Cemevi Dedesi Hüseyin Akçay ve Buca Protestan Kilisesi Pastörü Ertan Çevik tarafından verildi.

Buca Belediyesi tarafından 2 bin metrekare alan üzerine konumlanan, yan yolların da düzenlenmesiyle 14 bin 500 metrekarelik alanı kapsayan Buca Koop Meydanı'nın açılışı, Buca Belediye Başkanı Levent Piriştina, Buca İlçe Müftüsü Muharrem Gül, Buca Cemevi Dedesi Hüseyin Akçay ve Buca Protestan Kilisesi Pastörü Ertan Çevik ve Bucalıların katılımıyla düzenlenen törenle yapıldı.

Projede; oturma alanları, engelli geçişine uygun kaldırım, yaya yolları ve ahşap güneş kırıcıları yer alırken, projenin en dikkat çekici bölümünü ise Heykeltıraş Ekin Erman tarafından yapılacak anıt oluşturuyor. 4 ayda tamamlanması planlanan anıt, Bucalıların ses izleriyle meydana gelecek. Bunun için, meydana tavanında testilerin asılı olduğu ses kaydedici odalar kuruldu. Bucalılar, bu testilere vuracak ve çıkan sesler kaydedilecek. Kaydedilen ses izleri arasında oluşacak figürler heykeltıraş Erman'ın hayal gücü ile harmanlanarak meydandaki anıtın motiflerini oluşturacak. Ayrıca anıtın alt bölümünde sesleri kayıt edilen vatandaşların isimleri de yer alacak.

Meydanın ilk sesini; kardeşlik ve barışın ortak sesini temsilen Buca Belediye Başkanı Levent Piriştina, Buca İlçe Müftüsü Muharrem Gül, Buca Cemevi Dedesi Hüseyin Akçay ve Buca Protestan Kilisesi Pastörü Ertan Çevik verdi. İkinci ses ise Bucalı çocukların vuruşuyla oluşturuldu.

HEYKELTIRAŞ ERMAN, ANITI ANLATTI

Meydanın açılışında ekibini de tanıtan Heykeltıraş Ekin Erman, ses izlerinden oluşacak anıtı nasıl yapacaklarını anlattı. Buca Belediye Başkanı Levent Piriştina ise meydan projesi ile ilgili şunları söyledi:

"Meydanlar bizlerle özdeşleşen, iyi-kötü günlerimizi geçirdiğimiz, aidiyet duygusunu artıran; sıkıldığımızda, üzüldüğümüzde, biraz isyan ettiğimizde, siyasetçilere haykırmak istediğimizde gittiğimiz; dinlenirken belki aşık olduğumuz, büyüğümüzle dertleştiğimiz alanlardı. Bucamızın böyle bir eksiği vardı. Büyükşehir Belediyemizin verdiği sözle yapılacak Kasaplar Meydanı ilk meydanımız olacak. Orada buluşacağız, haykıracağız, dinleneceğiz, çiğdem yiyeceğiz. İşte Buca Koop Meydanı da böyle bir meydan olacak."

BARIŞ VE KARDEŞLİĞİN ORTAK SESİ

Oluşturulacak anıt ile özgün bir meydanın meydana geleceğini kaydeden Piriştina, "81 ilden, farklı ilçelerden, ülkelerden insanların geldiği; kardeşçe, özgürce yaşanan, harmanlanmış bir ilçede yaşıyoruz. "Kardeşlik sesi, barış sesi, birliktelik sesi vermemiz lazım" dedim. Üç tane kapı çaldım ve üç yürekli insan bugün bu projenin startını vermek ve aslında ne demek istediğimizi, bu meydanda neyi haykırmak istediğimizi göstermek için buradalar. Buca İlçe Müftüsü Muharrem Gül, Buca Cemevi Dedesi Hüseyin Akçay ve Buca Protestan Kilisesi Pastörü Ertan Çevik'e bizi yalnız bırakmadıkları için teşekkür ediyorum. Kardeşiz, biriz, birbirimizi seviyoruz" dedi.

İKİNCİ SES ÇOCUKLARDAN

Törenin açılışında Buca Belediyesi Pop Orkestrası ekibi birbirinden güzel şarkılarla Bucalıları eğlendirirken, halk oyunu ekibinin gösterileri de büyük beğeni topladı. Ardından, Buca Belediye Başkanı Levent Piriştina, Buca İlçe Müftüsü Muharrem Gül, Buca Cemevi Dedesi Hüseyin Akçay ve Buca Protestan Kilisesi Pastörü Ertan Çevik'in meydanda bulunan testilere vurarak ilk ses izinin kayıt edilmesini sağladı. Protokolün ardından Bucalı çocuklar da testilere vurarak ikinci ses izini verdi. Bucalı vatandaşlar da ses kaydedici odalarda asılı bulunan testilere vurarak ses izlerini bıraktı.

30 NİSAN'A KADAR SES İZLERİ ALINACAK

Bu ilginç deneyime katılmak isteyen vatandaşlar, 30 Nisan tarihine kadar Buca Koop Meydanı'nda ses izlerini bırakabilecek. Buca Belediyesi, çalışmaya katılmak isteyenler için her gün saat 12.00'da belediyenin hizmet binası önünden araç kaldıracak.

Barış Ve Kardeşlik İçin Din Adamlarından Ortak SES

Barış Ve Kardeşlik İçin Din Adamlarından Ortak SES

Barış Ve Kardeşlik İçin Din Adamlarından Ortak SES

Barış Ve Kardeşlik İçin Din Adamlarından Ortak SES

Barış Ve Kardeşlik İçin Din Adamlarından Ortak SES

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim