• BIST 9722.09
  • Altın 2428.571
  • Dolar 32.5199
  • Euro 34.8
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 23 °C
  • İzmir 19 °C

Barış Manço Ve Cem Karaca’ya Vefa Konseri

Barış Manço Ve Cem Karaca’ya Vefa Konseri
Ankara Büyükşehir Belediyesi Kent Orkestrası, unutulmaz konserlerinden birine daha imza attı.

Ankara Büyükşehir Belediyesi Kent Orkestrası, unutulmaz konserlerinden birine daha imza attı. Orkestra, müziğin büyük ustaları Cem Karaca ve Barış Manço için verdiği "Vefa Konseri"nde, on binlerce Ankaralı'ya unutulmaz bir gece yaşattı. Konserin sonunda, Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek de batonla orkestrayı bir süre yönetti.

Atatürk Kapalı Spor Salonu'nda Büyükşehir Belediyesi Kent Orkestrası, genç gönüllüler ile çocuklardan oluşan 250 kişilik bir grupla, Barış Manço ve Cem Karaca'nın eserlerini, Utar Artun'un düzenlemeleriyle Türkiye'de ilk defa senfonik rock tarzda seslendirdi. Ücretsiz olan konsere, aşırı soğuğa rağmen Ankaralılar büyük ilgi gösterdi ve salonu tıklım tıklım doldurdu.

Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek ve eşi Nevin Gökçek ile belediye üst düzey bürokratlarının da izlediği konseri, Kent Orkestrası Şefi Kemal Günüç yönetti. Konsere, Barış Manço'ya konserlerinde yıllarca eşlik eden Kurtalan Ekspres'in baş gitaristi Ahmet Güvenç de "misafir sanatçı" olarak katıldı.

Konser, sanat yaşamını Kıbrıs'ta sürdüren Ankaralı Sanatçı Serdar Tuksal'ın seslendirdiği Barış Manço'nun çok sevilen eseri "Dönence" ile başladı. Tuksal, daha sonra Barış Manço'nun "Gibi Gibi", "Dağlar Dağlar", "Sarı Çizmeli Mehmet Ağa", "Can Bedenden Çıkmayınca", "Unutamadım" adlı şarkıları seslendirirdi.

Konserde daha sonra Sanatçı Turgay Bengü, Cem Karaca'nın "Yollar Bizimdir", "Ömrüm", "Sen de Alıp Başını Gitme Ne Olur", "Tamirci Çırağı", "Namus Belası" adlı eserlerini seyircilerle birlikte söyledi. Cem Karaca'ya çok benzeyen sesi ve yorumlarıyla dikkat çeken Turgay Bengü, izleyicilerden büyük alkış aldı.

ŞEHİTLER VE ATATÜRK ANISINA 2 KEZ GÜLPEMBE

Kurtalan Ekspres'in gitaristi Ahmet Güvenç, "Gülpembe" şarkısını, İstiklal şehitleri, Çanakkale şehitleri, terör nedeniyle verilen şehitler ve Cumhuriyet'in kurucusu Mustafa Kemal Atatürk için çalarak söylerken büyük alkış aldı. Daha sonra Sanatçı Serdar Tuksal, "Gülpembe"yi izleyicilerle birlikte ve istek üzerine 2 kez seslendirdi.

Ardından tekrar sahne alan Turgay Bengü, "gecenin sürprizi" diyerek, salonda bulunan Cem Karaca'nın oğlu Emrah Karaca'yı sahneye davet etti. Karaca ve Bengü, Cem Karaca'nın ünlü "Islak Islak" eserini birlikte seslendirdi. Sanatçılar, şarkıyı istek üzerine 2 kez seslendirdi.

Konserde, Barış Manço'nun klavyecisi Bülent Güven ve Neyzen Bilgin Canaz da sahneye davet edilerek orkestrada çaldılar.

Sanatçı Bengü, Kent Orkestrası'nın Solisti Nur Yoldaş'ın eski eşi ünlü Besteci Ergüder Yoldaş'ın önceki gün hayatını kaybettiğini belirterek, sanatçının sevenlerine başsağlığı ve rahmet diledi.

"ADAM OLACAK ÇOCUKLAR"

Barış Manço'nun çok değer verdiği ve "Adam Olacak Çocuklar" olarak nitelendirdiği çocuklardan oluşan koro da Barış Manço'nun çocuklara armağan ettiği "Arkadaşım Eşşek" şarkısını seslendirdi.

Deniz Efe Günüç isimli çocuk bir ara orkestrayı yönetirken, Deniz Nart Yavuz adlı minik de orkestra ile birlikte keman çaldı. Deniz, Başkan Gökçek'in de yanına gelerek "Hoşgeldiniz" dedi.

Gecenin en önemli sürprizini ise Başkan Gökçek gerçekleştirdi. Gökçek, Şef Kemal Günüç'ün daveti üzerine, konserin son şarkısı olan, Barış Manço'nun "Anlıyorsun Değil mi?" eserinin seslendirilmesi sırasında eline batonu alarak orkestrayı yönetti.

SANATÇILARDAN BAŞKAN GÖKÇEK'E TEŞEKKÜR

Sanatçılar, konser sırasında sık sık Başkan Gökçek'e de sanata ve sanatçılara sağladığı imkanlar nedeniyle teşekkür ederken, Turgay Bengü, "Bundan yıllar önce bu sahneye çıktığımızda az sayıda enstrümanımız vardı, ama şu an artık spor salonuna sığmıyoruz. Öncelikle tüm bu imkanları sağlayan Ankara Büyükşehir Belediye Başkanımıza teşekkür ediyoruz" dedi.

Sanatçı Serdar Tuksal da Kent Orkestrası'nın yaptığı işlerin, Ankara'da yapılan altyapı işleri kadar önemli olduğunu kaydederek, Başkan Gökçek'e, "Siz de zaten kültürün altyapısını oluşturuyorsunuz hepinize teşekkür ederim" diye seslendi.

Kurtalan Ekspres'in gitaristi Ahmet Güvenç ise izleyicilere, "Sizleri böylesine kalabalık görmek, beni konuşamayacak kadar heyecanlandırdı. Sağolun, varolun" diye seslendi. Güvenç, konserde emeği geçenler ile Başkan Gökçek'e teşekkür etti.

BAŞKAN GÖKÇEK: "BÖYLE KONSER GÖRMEDİM"

Başkan Gökçek de yaptığı konuşmada, 22 yıldır Büyükşehir Belediye Başkanı olduğunu hatırlatarak, "22 senedir de değişik konserlere gittim, bütün samimiyetimle söylüyorum, en ufak bir iltifat saymayın, gerçekten bu kadar güzelini ilk defa bugün seyrettim, hepinize helal olsun. Gerçekten mükemmeldi, küçüğüne büyüğüne teşekkür ediyorum" dedi.

Sanatçılar Serdar Tuksal ve Turgay Bengü'ye de açık teklifte bulunan Gökçek, Kent Orkestrası'nın kapılarının kendilerine her zaman açık olduğunu kaydederek, "Kabul ederlerse gelsinler, Kent Orkestrası'nda çalışsınlar, bizler için büyük şeref" dedi.

Başkan Gökçek, daha sonra Özel Bilfen Çayyolu İlköğretim Okulu, Öğretmen Kubilay Ortaokulu, Gökçek Sanat Merkezi Korosu ve Ankara Çok Sesli Müzik Korosu temsilcilerine de teşekkür plaketi verdi.

Barış Manço Ve Cem Karaca’ya Vefa Konseri

Barış Manço Ve Cem Karaca’ya Vefa Konseri

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim