• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 10 °C
  • İzmir 16 °C

Barış Manço, mezarı başında dualarla anıldı

Barış Manço, mezarı başında dualarla anıldı
Şarkıcı, besteci, söz yazarı ve TV programı yapımcısı Barış Manço, vefatının 17. yıldönümünde mezarı başında dualarla anıldı.

Şarkıcı, besteci, söz yazarı ve TV programı yapımcısı Barış Manço, vefatının 17. yıldönümünde mezarı başında dualarla anıldı. Yüzlerce vatandaş, Manço'yu anmaya sanatçının adını taşıyan vapurla düzenlenen özel bir seferle gitti.

Türk müzik dünyasının duayen ismi Barış Manço, vefatının 17. yıldönümünde ailesi, sevenleri, müzisyenler ve müzikseverler tarafından anıldı. İstanbul Büyükşehir Belediyesi Şehir Hatları, düzenlediği özel bir seferle sevenlerini, ünlü sanatçı Manço'nun kabrine götürdü. Kadıköy-Beşiktaş iskelesinde başlayan vapur seferi, Kabataş iskelesine uğrayarak burada bekleyen vatandaşları aldı. Daha sonra vapur, sanatçının kabristanının bulunduğu Kanlıca'ya hareket etti. Yolculuk boyunca vapurda Manço'nun unutulmaz şarkıları çaldı. Vatandaşların şarkılara eşlik ettiği gözlemlendi.

Vapur seferine sanatçının eşi Lale Manço, oğulları Doğukan ve Batıkan Manço'nun ev sahipliği yaptı. Senelerdir ziyaretlerin bitmediğini belirten Lale Manço, "Burada büyüyen bir nesil oldu neredeyse. Çocukken geldiler şimdi delikanlılar, genç kızlar. Kimisinin çocukları oldu, çocuklarıyla gelmeye başladı. Bu Barış'ın öz ailesi. Büyüyen, gelişen öz ailesi. Ayaklarına sağlık, sevgilerine sağlık. Çünkü sevgilerine gerçekten sahip çıkan insanlar bunlar." dedi.

17 senedir Barış Manço'ya sevgi ve özlem bitmediğini kaydeden Doğukan Manço da, "Baktığınız zaman bir çok sanatçıya nasip olan bir şey değil. Çünkü Barış Manço, sadece sanatçı değil, insanların ailesinin bir parçası. Bizim gittikçe büyüyen bir ailemiz var. Çok şanslıyız, çok mutluyuz. Çünkü burada 3 yaşından 70-80 yaşındaki dede-nineye kadar herkes bizle beraber. Dileriz bu bir ömür boyu devam eder." diyerek vapur gezisini iyi ki gelenekselleştirdiklerini söyledi.

Batıkan Manço ise, bu organizasyonu her sene yapmayı planladıklarını belirterek, "Çünkü Barış Manço'nun bunu hakettiğini hissediyoruz, düşünüyoruz. Daha da önemlisi sevenleriyle bunu paylaşmak istiyoruz." dedi.

Vapur seferinin ardından Kanlıca iskelesine yanaşıldı. Yüzlerce vatandaş, Manço'nun mezarlığındaki kabrine akın etti. Manço ailesi de kabir başındaki yerini aldı. Burada Kur'an-ı Kerim okundu Manço'nun ruhu için dualar edildi. Anmanın ardından katılımcılar aynı seferle geri döndü.

Barış Manço, mezarı başında dualarla anıldı

Barış Manço, mezarı başında dualarla anıldı

Barış Manço, mezarı başında dualarla anıldı

Barış Manço, mezarı başında dualarla anıldı

Barış Manço, mezarı başında dualarla anıldı

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim