• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 10 °C
  • İzmir 15 °C

Barış isteyen sürücüye tekme

Barış isteyen sürücüye tekme
Barış İçin Kadın Girişimi üyesi bir grup kadın, Sur'daki olayların son bulması için İstanbul'dan Diyarbakır'a gitti.

Barış İçin Kadın Girişimi üyesi bir grup kadın, Sur'daki olayların son bulması için İstanbul'dan Diyarbakır'a gitti. Polis, motosikletini durdurup, "İnadına barış istiyoruz." diyen sürücüye önce tekme ile vurdu, ardından trafik cezası yazdı.

Kadıköy Evlendirme Dairesi önünde toplanan kadınlar, "Ölümden değil yaşamdan yanayız" yazılı pankart açtı. Ellerinde "Sur" yazılı afişler taşıyan kadınların kimlikleri polis tarafından toplandı. Daha sonra grup adına ortak açıklama yapıldı. Bölgede sokağa çıkma yasakları ve zorunlu göçün yaşandığı ifade edilen açıklamada, "Yalnız "barış istiyoruz" dedikleri için tehdit edilenler var. Öldürüldükten sonra çırılçıplak soyundurulan, öldükten sonra bedeni 1 hafta sokak ortasında kalanlar var. Kokmasın diye annesi tarafından buzdolabına çocuklar var. Bu savaşta tanık olduklarımız biz kadınları yüksek sesle ve hep beraber "bu suça rızamız yok" dedirtiyor." ifadelerine yer verildi.

Bu arada vatandaşlardan biri, açıklama yapan kadınların yanına gelerek açıklamaya tepki gösterdi. Terör örgütünün güvenlik güçleriyle çatıştığını söyleyen vatandaşı polisler uzaklaştırdı.

Öte yandan, yolda ilerleyen bir sürücü, kadınların eylemine destek vermek için motosikletini durdurarak, "İnadına sonuna kadar barış istiyoruz, barış istiyoruz, barış istiyoruz." diye bağırdı. Motosikletin yanına gelen sivil polislerden biri, sürücünün bacağına tekme attı. Başka bir polis de hareket etmek isteyen sürücüyü engelleyerek kimliğini kontrol etmeye çalıştı. Hareket eden sürücü, ışıklarda trafik polisleri tarafından durdurularak ceza yazıldı.

Basın açıklamasının ardından kadınlar otobüslere binerek Diyarbakır'a hareket etti.

Barış isteyen sürücüye tekme

Barış isteyen sürücüye tekme

Barış isteyen sürücüye tekme

Barış isteyen sürücüye tekme

Barış isteyen sürücüye tekme

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim