• BIST 9046.43
  • Altın 2297.823
  • Dolar 32.3149
  • Euro 35.0929
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 22 °C
  • İzmir 25 °C

Barış için yürüyüşü başladı

Barış için yürüyüşü başladı
Muğla'nın Bodrum ilçesinde, "Barış Gönüllüleri" adı altında toplanan bir grup, sokağa çıkma yasağının devam ettiği Diyarbakır Sur ilçesine yürüyüş...

Muğla'nın Bodrum ilçesinde, "Barış Gönüllüleri" adı altında toplanan bir grup, sokağa çıkma yasağının devam ettiği Diyarbakır Sur ilçesine yürüyüş başlattı.

Bodrum'da, İzmir'den ve çevre illerden de katılımcıların olduğu 35 kişilik grup temsili yürüyüşü başlattı. "Bodrum'dan Diyarbakır'a Barış için yürüyorum', "Ben savaş istemiyorum, barış içinde yaşamak en doğal hakkım. Yeni yılda barış için Diyarbakır'a yürüyorum" düşüncesi ile gerçekleşen temsili yürüyüş kapsamında Muğla'ya varan grup 28- 29 Aralık'ta Ankara'da, 30 Aralık'ta sabah Adana, öğleden sonra Gaziantep'te, 31 Aralık'ta öğle saatlerinde Şanlıurfa'da olacak ve aynı gün saat 17.00 sıralarında ise Diyarbakır'a varacak.

Barışa Yürüyorum İnisiyatifi adına basın açıklamasını Meyil Delen yaptı. Son dönemde ülkenin içinde bulunduğu savaş ortamına bağlı olarak ölümlerin herkesi doğrudan etkilediğini belirten Delen, "Silvan, Cizre, Nusaybin'de yaşatılan kıyım ortamı için tarifsiz şekilde üzgün ve de endişeliyiz. Bugünlerle başa çıkmanın, savaşı, ölümleri, yıkımları durdurmanın yolu, barışa ilişkin talebimizi daha yüksek sesle, hep birlikte cesaretle söylemekten ve bölge halkıyla dayanışmaktan geçiyor. Bu sebeple barış yanlısı olan bizler, ülkenin doğusundan gelen "bizi asıl sizin sessizliğiniz öldürüyor" çığlıklarına kayıtsız kalamadık ve savaşa karşı sesi çoğaltmak amacıyla Bodrum'dan başlayarak Diyarbakır'da sona erecek "Barışa Yürüyorum" adlı bu yürüyüşü gerçekleştirmeyi kararlaştırdık. Batı'nın sessizliğine karşı olan bu yürüyüşün Türkiye halklarına onurlu ve kalıcı barış getirmesi, silahların susması, diyalogun başlaması umuduyla yola çıkıyoruz." dedi.

Açıklamaların ardından yürüyüşe katılan 35 kişiyi, etkinliğe destek veren kalabalık bir grup uğurladı. Cevat Şakir Caddesi'nden Kıbrıs Şehitler Caddesi'ne yürüyen grup, Yokuşbaşı Mahallesi Kızılağaç Kavşağı'nda otobüslere binerek Menteşe ilçesine hareket etti. Akşam üzeri Menteşe ilçesine ulaşan grup, Sınırsızlık Meydanı'nda yaptığı basın açıklamasının ardından Ankara'ya hareket etti.

Barış için yürüyüşü başladı

Barış için yürüyüşü başladı

Barış için yürüyüşü başladı

Barış için yürüyüşü başladı

Barış için yürüyüşü başladı

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim