• BIST 9079.97
  • Altın 2323.945
  • Dolar 32.3564
  • Euro 34.9234
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 13 °C
  • İzmir 16 °C

‘Barış İçin Hukukçular’ girişiminden akademisyenlere destek

‘Barış İçin Hukukçular’ girişiminden akademisyenlere destek
Barış İçin Hukukçular girişimi, yazılı bir açıklama yaparak, yayımladıkları "Bu suça ortak olmayacağız" başlıklı bildiri sebebiyle eleştirilen...

Barış İçin Hukukçular girişimi, yazılı bir açıklama yaparak, yayımladıkları "Bu suça ortak olmayacağız" başlıklı bildiri sebebiyle eleştirilen bin 1111 akademisyene destek verdi.

"Akademisyenlerin Yanındayız" başlıklı açıklamada şu ifadelere yer verildi: "Halen Sur, Cizre, Silopi ve Nusaybin'de devam eden, uzadıkça hak ihlallerinin artarak devam ettiği sokağa çıkma yasakları ile sivil kayıplarının sayısının 170 olarak ifade edildiği bu kaos ortamında, 11 Ocak Pazartesi günü yurtiçinden ve yurtdışından bini aşkın akademisyenin imzaladığı, "Bu suça ortak olmayacağız" başlıklı bir metin kamuoyuna açıklandı. Türkiye Cumhuriyeti'nin pek çok ilde sokağa çıkma yasağı altında uyguladığı insanlıkdışı muameleye, yaşam, özgürlük ve güvenlik hakkı ihlaline dikkat çeken bu açıklamada, süregiden ölümlerin ve sürgünlerin durdurulması ve kalıcı barışın sağlanabilmesi için gerekli adımların atılması talep ediliyor. İmza metninin, basın açıklamasıyla kamuoyuna sunulmasının ardından başta çeşitli medya kuruluşları olmak üzere Cumhurbaşkanı'nın ve YÖK'ün de açıklamalarıyla barış için çağrıda bulunan akademisyenler hedef gösterildi. Akademisyenler, terör örgütü propagandası yapmakla suçlandı, "aydın müsveddesi" olarak itham edildi, iş akitleri sonlandırılmaya, soruşturma ile tehdit edilerek sindirilmeye çalışıldı. Devlet politikalarına karşı eleştiri ve itirazlarını dile getirmek, yanlış gördüğü gidişe "dur" demek, en temel vatandaşlık haklarından olduğu gibi toplumsal bir görev ve sorumluluktur. Bu kapsamda barış için sorumluluk alan, hukuktan ve yaşamdan yana tavır koyan akademisyenlerin, suç unsuru içermediği gibi işlenen suçların önlenmesi kaygısı taşıyan açıklamalarını destekliyor, kendilerine yöneltilen hukuki ya da idari baskılara karşı dayanışma içinde olacağımızı bildiriyoruz."

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim