• BIST 9693.46
  • Altın 2508.912
  • Dolar 32.5759
  • Euro 34.7586
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 21 °C
  • İzmir 18 °C

Barış İçin Dans Ettiler

Barış İçin Dans Ettiler
'Barış için dans" temasıyla düzenlenen 19. Gaziemir Ulusal ve Uluslararası Çocuk Şenliği'nde buluşan dünya çocukları sahne alarak yöresel kıyafetleriyle...

'Barış için dans" temasıyla düzenlenen 19. Gaziemir Ulusal ve Uluslararası Çocuk Şenliği'nde buluşan dünya çocukları sahne alarak yöresel kıyafetleriyle halk oyunlarını ve müziklerini sergiledi. Başkan Şenol, "Milli bayramlarımızı her yıl daha da artan coşkumuzla kutlayacağız" dedi

19. Gaziemir Ulusal ve Uluslararası Çocuk Şenliği'ne 5 ülke ile Sinop ve Siirt Kurtalan'dan katılan çocuklar, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nda yöresel kıyafetleriyle sahneye çıkarak ülkelerinin dans ve müziklerini sergiledi. Azerbaycan, Bosna-Hersek, Bulgaristan, Makedonya ve Romanya ile ülkemizden Sinop ve Siirt-Kurtalan'dan gelen ekipler sahneledikleri gösterilerle hem kültürlerini tanıttı, hem de dansın evrensel diliyle dünyaya barış mesajı verdi. "Barış için dans" temasıyla düzenlenen şenlikte sahne alan çocuklar seyirciye görsel şölen yaşattı, dünyaya barış, dostluk, sevgi mesajı verdi.

"DAHA COŞKULU KUTLAYACAĞIZ"

Dünya çocuklarına ev sahipliği yapan Gaziemir Belediye Başkanı Halil İbrahim Şenol, "Milli bayramlarımızın içleri boşaltmaya çalışanlara inat milli bayramlarımızı her yıl daha büyük coşkuyla kutlamaya devam edeceğiz. Dünyada tek çocuk bayramı Atatürk'ün çocuklara armağan ettiği 23 Nisan Ulusal Egemenlik Çocuk Bayramı'dır. Biz de bunu layıkıyla kutlamaya devam edeceğiz. Bu şenlik aracılığıyla dünya çocuklarını bir araya getirip barış elçileri yetiştireceğiz. Sevgiyi, barışı, kardeşliği şenliğimiz, çocuklarımız aracılığıyla yaymaya devam edeceğiz" diye konuştu. Geleceğin sahibi gençlere cumhuriyetin korunmasında ve yaşatılmasında önemli görevler düştüğünü ifade eden Başkan Şenol, "Bu ülke uğruna çok kan döküldü, acılar çekildi. Atatürk'ten emanet aldığımız cumhuriyetin bekçisi olan siz gençler, bu mirasa ne pahasına olursa olsun sahip çıkacaksınız" diye konuştu.

"EN BÜYÜK İHTİYAÇ BARIŞ"

Şenliğe bugüne kadar 25 farklı ülkeden 7 bin 400 yabancı çocuğun katıldığının altını çizen Başkan Şenol, sözlerini şöyle sürdürdü: "Her yıl 10-15 ülkenin konuk olduğu şenliğimize bu yıl dünyada yaşanan olaylardan dolayı sadece beş ülke katılıyor. Ancak bu olumsuzluklara rağmen büyük bir coşkuyla şenliğimizi yaparak, bayramımızı kutluyoruz. Sevgiyi, barışı, kardeşliği şenliğimiz, çocuklarımız aracılığıyla yaymaya devam edeceğiz." Şenliği 6 yıldır temalı kutladıklarını ifade eden Şenol, "Bölgemizin, dünyamızın bugünlerde barışa çok ihtiyacı var. O yüzden bu yıl ki temamızı "Barış için dans" olarak belirledik" dedi. Gaziemir Kaymakamı Yaşar Dönmez ise 23 Nisan'ın çocuklara armağan edilen tek bayram olduğunun altını çizerek şunları söyledi: "Geleceği gören Ulu Önderimiz Atatürk, çocuk ve gençlere bayram armağan etti. Çünkü dünya barışının sağlanmasının, dünyanın geleceğinin barış dolu olmasının tek yolu çocuktur. Diliyorum ki dünyanın geleceği barış dolu olsun. 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı tüm çocuklara kutlu olsun."

DOSTLUK VE BARIŞ MESAJLARI

Festival alanında yöresel kıyafetleriyle sahneye çıkan dünya çocukları danslarıyla dünyaya barış mesajları verirken, yurt dışından gelen ekiplerin liderleri de festival aracılığıyla dostluk, barış köprüleri kuran Gaziemir Belediye Başkanı Halil İbrahim Şenol'a teşekkür etti. Dünya da çocuklara armağan edilen ilk ve tek bayramın 23 Nisan Çocuk Bayramı olduğunu vurgulayan yabancı konuklar, Mustafa Kemal Atatürk'e övgüler yağdırarak, "Yurtta barış, dünyada barış" özdeyişini dillendirdi.

Barış İçin Dans Ettiler

Barış İçin Dans Ettiler

Barış İçin Dans Ettiler

Barış İçin Dans Ettiler

Barış İçin Dans Ettiler

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim