• BIST 9716.77
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 22 °C
  • İzmir 19 °C

Barınma Merkezindeki Şartları Beğenmeyip İntihara Kalkıştı

Barınma Merkezindeki Şartları Beğenmeyip İntihara Kalkıştı
Kırklareli Gazi Osmanpaşa Yabancı Kabul ve Barınma Merkezi'nde kalan Özbekistan uyruklu Sıtorobonu Mukhammadieve isimli şahsın, ortamdan etkilenerek intihara...

Kırklareli Gazi Osmanpaşa Yabancı Kabul ve Barınma Merkezi'nde kalan Özbekistan uyruklu Sıtorobonu Mukhammadieve isimli şahsın, ortamdan etkilenerek intihara kalkışması nedeniyle müvekkilin Avukatı M. Onur Osanmaz durum hakkında açıklamalarda bulundu.

Konu ile ilgili açıklamalarda bulunan Avukat. M. Onur Osanmaz, "Mülteci sorunları ve barınma kampı hakkındaki müvekkilimiz olan yabancı uyruklu bayan barınma şartlarıyla ilgili dün 17.30 itibariyle bunalıma girerek intihara kalkışmıştır. Biz Türkiye'nin birçok yerinde geri gönderme merkezlerini görüşmüş olan avukatlar olarak Kırklareli'ndeki Gazi Osmanpaşa Geri Gönderme Merkezi'nin yaşam şartlarını gördüğümüzde biz bile çok şaşırdık. Zaten gurbette olan birçoğu sadece vize ihlali yapan hiçbir suça karışmamış olan insanların barındırıldığı yerin bu kadar kötü olması ülkemize yakışmamaktadır. Bu kamp da hala meclis İnsan Hakları Komisyonu'nunda bir raporu mevcuttur. Komşu il olan Edirne'de yaşam koşulları tesis anlamında Avrupa standartlarına uygun iken bu kamp ise çok vahim durumdadır. Müvekkilden duyduğumuz ve şahsımızın gördüğü kadarıyla banyoda kedi pislikleri, böcekler, sıcak su olmaması hatta sıcak su olsa bile kedi pisliklerinden banyo yapılmaması da zaten gurbette olan Türk kökenli soydaşlarımızı ciddi psikolojik buhrana sürüklemektedir. Bunun sonucunda bunalıma girip oto kontrolünü kaybeden insanların yaptığı yaşanmış olan ve yaşanacak olan mülferit olaylar maalesef kaçınılmazdır. Yetkililerin bir an önce gerekli önlemlerini almasını mahkemelerinde idari gözetim kararları hakkında biraz daha hassasiyetli davranmaları gerektiği kanaatindeyim" dedi.

"BİZ GEREKLİ HUKUKİ YERLERE MÜRACAAT ETTİK, SONUÇLARINI BEKLİYORUZ"

Kapasitenin 50 kişi olduğunu aktaran Osanmaz, "Şu an 50 ile 70 kişi kaldığı söylendi. Daha önceden bu kampta ayrıca Özal döneminde yapılma bir kamp olduğunu duyduk. Kosavalı mülteciler ve Bosnalı mülteciler barındırılmış.

Müvekkillerimin bir tanesi bunalıma girerek dün intihara kalkışmış ismi Sıtorobonu Mukhammadieve. Şahıs yaklaşık 1 hafta 10 gündür içeride bulunmakta. Sadece vize ihlalinden işlem yapılmış olup, vize ihlali de İstanbul'da göç bile kendiliğinden bırakmasına rağmen maalesef bunu Kırklareli'nde yaşamadık. Biz gerekli hukuki yerlere müracaat ettik, sonuçlarını bekliyoruz. Allah'ın izniyle kendisini en kısa sürede serbest bıraktıracağız" ifadelerini kaydetti.

Barınma Merkezindeki Şartları Beğenmeyip İntihara Kalkıştı

Barınma Merkezindeki Şartları Beğenmeyip İntihara Kalkıştı

Barınma Merkezindeki Şartları Beğenmeyip İntihara Kalkıştı

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim