• BIST 9079.97
  • Altın 2302.652
  • Dolar 32.3066
  • Euro 35.0883
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 22 °C
  • İzmir 23 °C

Barguzu Caddesi’nde Düzenleme Çalışması Başladı

Barguzu Caddesi’nde Düzenleme Çalışması Başladı
Malatya Büyükşehir Belediyesi, Malatya'nın ulaşım bakımından önemli akslarından biri olan ve hızlı bir şekilde gelişen Barguzu Caddesi'nde değişim-dönüşüm...

Malatya Büyükşehir Belediyesi, Malatya'nın ulaşım bakımından önemli akslarından biri olan ve hızlı bir şekilde gelişen Barguzu Caddesi'nde değişim-dönüşüm ve yenileme çalışmalarına başladı.

Malatya'nın batısında Yeşilyurt ilçe sınırları içinde yer alan 3.6 kilometre uzunluğundaki Barguzu Caddesi'nin ilk etapta 1.3 kilometrelik bölümünde değişim-dönüşüm ve yenileme çalışmaları yapılacak. Geriye kalan 2.3 kilometrelik bölümde ise imar çalışmaları tamamlandıktan sonra devam edecek. Çevre yolu önünden başlayıp yeni açılan Çiftlik Caddesi'ne kadar ki bölümün yapılacağı caddede altyapı çalışmaları geçtiğimiz yıl tamamlanmıştı. Yağmur suyu drenaj kanallarının yapıldığı cadde de Yeşilyurt Belediyesi de kanal çalışmaları yapıyor. Üst yapı çalışmalarına da devam eden Büyükşehir Belediyesi, 35 metre genişliğindeki cadde üzerinde bisiklet yolları, kaldırımlar, çift gidiş çift dönüş olmak üzere yollar yapacak. Aydınlatma ve yeşillendirme çalışmalarının da yapılacağı cadde standartlara uygun hale gelecek.

Yapılan projeyle ilgili bilgiler veren Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Zeki Sarılar, Bostanbaşı bölgesinin Malatya'nın en hızlı gelişen bölgelerinden biri olduğunu, bu gelişimin daha sağlıklı olması için Büyükşehir Belediyesi olarak gerekli her türlü planlamaları yaptıklarını söyledi. mSarılar, "Barguzu Caddesi'ni güzel bir görünüme kavuşturacağız. İlk olarak 1.3 kilometrelik bölümünü yapacağız. Geriye kalan bölümleri imar çalışmaları tamamlandıktan sonra yapacağız. Barguzu Caddesi'ne bağlanan yeni açtığımız Çiftlik Caddesi de çevre yolu trafiğini rahatlatacak. 30 metre genişliğindeki bu caddemizi Fahri Kayahan Bulvarına bağlayacağız" diye konuştu.

Barguzu Caddesi’nde Düzenleme Çalışması Başladı

Barguzu Caddesi’nde Düzenleme Çalışması Başladı

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim