• BIST 9645.02
  • Altın 2430.366
  • Dolar 32.529
  • Euro 34.865
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 15 °C
  • İzmir 24 °C

Baretleri takan gazeteciler yeni Yusufeli'ni gezdi

Baretleri takan gazeteciler yeni Yusufeli'ni gezdi
Yusufeli Belediyesi, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü dolayısı ile Yusufeli'nde bir etkinlik düzenledi.

Yusufeli Belediyesi, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü dolayısı ile Yusufeli'nde bir etkinlik düzenledi.

Yusufeli Belediye Başkanı Eyüp Aytekin'in daveti üzerine, Artvin Merkez ve ilçelerinde görevli basın mensupları, çalışması devam eden Yusufeli yeni yerleşkesini gezdi. Yusufeli Barajı ve HES projesi nedeniyle sular altında kalacak olan Yusufeli ilçe merkezinin yeniden yerleşim yeri çalışmaları devam ediyor. Yansıtıcılar ve Sakut deresinde devam eden çalışmalar kapsamında Artvin'de görev yapan medya temsilcileri yeni yerleşim yerinde incelemelerde bulundu.

Yusufeli yeni yerleşim yeri alt yapı inşaatı 2015 Haziran ayında ihale ile Abu-Antsu firmaları ortaklığı ile çalışmalara başlanmıştı. Bir yıl içinde bitirilmesi planlanan alt yapı çalışmalarını Artvin'de görev yapan basın mensupları yerinde inceleme şansı elde etti. Gazeteciler, Belediye Başkanı Eyüp Aytekin, Belediye meclis üyeleriyle eşliğinde çalışmaları yerinde incelemek için kasketlerini takarak araziye gitti. Basın mensupları şantiye alanında Belediye Başkanı Eyüp Aytekin ve şirket yetkililerinden yeni yerleşim yeriyle ilgili bilgi aldı.

Yusufeli Belediye Başkanı Eyüp Aytekin, burada yaptığı konuşmada şunları kaydetti: "Yusufeli ilçemizin imarlı alanlarının toplamı 70 hektar, yeni yerleşim yerindeki imarlı alanlarını toplamı ise 107 hektar yanı 37 hektarlık fazlamız var başlangıçta. Şu ana kadar yüzde yirmibeşlik bir çalışma yapılmış bu çalışa esnasında yeni Yusufeli yerleşkesine katabileceğimiz ek olarak 50 dönümlük alan var. Aşağı yukarı 150 dönümlük yeni rekreasyon alanı, yeşil yeni dolgu alanları bu alan içerisinde çıkmış durumda. Şunu söylemek istiyorum ki yeni mevcut Yusufeli'nde var olan her şeyin burada var olması için hiçbir sebep yok. Tek şey çalışmak ve planlamak. Nerde neyi yapacağımızı zamanında öngörüp onları ortaya koymak."

Aytekin, "yeni yerleşkede tarım arazileri olacak mı?" sorusu üzerine bununla ilgili yoğun bir çalışma içinde olduklarını ifade etti. Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik'in destekleriyle yeni yerleşim yerinde tarım arazilerinin olacağını belirten Aytekin, ilçenin ihtiyaçlarına cevap verebilecek bir şekilde 650 dönümlük arazinin oluşturulduğunu vurguladı.

Programın son bölümünde ise Yusufeli Kültür Evi'nde yeniden bir araya gelen basın mensuplarına Belediye Başkanı Eyüp Aytekin, Artvin Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Zeki Alkan, Faal Gazeteciler Derneği Başkanı İsmet Başar ve basın mensuplarına plaket takdim etti.

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim