• BIST 9530.47
  • Altın 2478.065
  • Dolar 32.44
  • Euro 34.7168
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 15 °C
  • İzmir 19 °C

"Barcelona 5'lisinin parçası olacağım"

"Barcelona 5'lisinin parçası olacağım"
Dünya devi Barcelona ile 5 yıllık sözleşmeyi dün imzalayan Arda Turan, tören sırasında gazetecilerin sorularını yanıtlarken, iddialı ifadeler kullandı.

Eski kulübünü öven Arda, A. Madrid’in kalbinde her zaman özel bir yeri olacağını söyledi, başkanı, hocası, arkadaşları ve taraftara teşekkür etti.Transferini gerçekleştiren Barcelona yetkililerine de teşekkür eden Arda, “Kulübün sloganı ‘Bir kulüpten daha fazlası’ ve ben de bunun için buraya geldim. Kupa ve başarıları yakalamak için buradayım. Barcelona’nın kendi özellikleri var. Beni yakından tanıyanlar bilirler. Barcelona’ya karşı her zaman bir sempati ve yakınlık hissettim. Hayatımda en çok olmak istediğim yerdeyim” diye konuştu.

6 AY ÇABUK GEÇECEK

Transferi öncesinde birçok kulüpten teklif aldığını belirten Arda Turan, “Konu Barcelona ise gelen bütün teklifleri veya istekleri geriye atıyorsunuz. Sonunda Barcelona formasına ulaşacaksanız, zamanın pek bir önemi yok” dedi.Barcelona’nın transfer yasağı nedeniyle ocak ayına kadar Katalan temsilcisinde forma giyemeyecek olmasının kendisi için sorun teşkil etmediğini vurgulayan Arda, “Altı ay önemli bir süre ama çabucak geçecektir çünkü önemli olan sonunda Barcelona formasıyla sahaya çıkabilmek. Bu hayalim için en iyi şekilde bekleyip çalışacağım” ifadelerini kullandı.

XAVİ İLE KIYASLAMAYIN

Katalan ekibinden ayrılan eski kaptan Xavi ile kıyaslanmasını doğru bulmadığını belirten Arda Turan, “Ben, farklı bir futbolcuyum Kimse Xavi olamaz” dedi. Teknik direktör Luis Enrique’nin kendisini arayarak tebrik ettiğini anlatan Arda, “Dünyanın en iyisi Messi ama benim idolüm Iniesta’ydı.” şeklinde konuştu.Taraftarlara iyi bir Arda izlettireceğini kaydeden milli oyuncu, şöyle devam etti: “Burada sadece kendim için olmadığımı biliyorum. Hem ülkemin insanını hem birçok değeri temsil ettiğimin farkındayım. Gerekeni sahada yapacağım. Teknik bir oyuncuyum buraya uyumum zor olmaz.”

DAVUTOĞLU’NDAN, ARDA TURAN’A TEBRİK TELEFONU

Başbakan Ahmet Davutoğlu, Twitter hesabından yaptığı açıklamada, “Barcelona’ya transfer olan Arda Turan’ı arayarak tebrik ettim. Dünyada her alanda vatandaşlarımızın başarıları ile gurur duyuyoruz. Arda Turan’a da bundan sonraki kariyerinde başarılar diliyorum” dedi.

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim