• BIST 9079.97
  • Altın 2322.418
  • Dolar 32.3497
  • Euro 34.9694
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 13 °C
  • İzmir 18 °C

Barcelona 0-4 Athletic Bilbao

Barcelona 0-4 Athletic Bilbao
İspanya'da Süper Kupa'nın ilk ayağında Athletic Bilbao sahasında oynadığı maçta Barcelona'yı 4-0 yenerek, rövanş maçı için büyük avantaj sağladı.

İspanya 'da geçen sezonun La Liga ve Kral Kupası şampiyonu olan Barcelona, geçtiğimiz 30 Mayıs'ta Kral Kupası'nda final oynadığı ve 3-1 kazandığı Athletic Bilbao ile bu kez İspanya Süper Kupası'nda karşı karşıya geldi.

İki maç üzerinden oynanan İspanya Süper Kupası'nın San Mames Stadı'nda yapılan ilk maçında Athletic Bilbao, rakibine karşı büyük bir üstünlük kurarak sahadan 4-0 galip ayrıldı.

Barcelona teknik direktörü Luis Enrique, orta sahadaki önemli futbolcuları Andres Iniesta ve Ivan Rakitic'i yedek bekletti.

Karşılaşmanın 14. dakikasında Barcelona kalecisi Ter Stegen'in öne çıkarak yaptığı hatayı iyi değerlendiren San Jose, yaklaşık 50 metre uzaklıktan yaptığı vuruşta topu ağlara göndererek, Athletic'i 1-0 öne geçirdi. Athletic Bilbao'nun kontrolü altında geçen ilk yarıda gol pozisyonu bulamayan Barcelona, soyunma odasına 1-0 yenik gitti.

9 DAKİKADA İŞİ BİTİRDİ

İkinci yarıya hızlı başlayan Barcelona'da 50. dakikada Pedro'nun şutunda top direkten döndü. Athletic, golcü futbolcusu Aduriz'in 53. ve. 62. dakikalarda attığı gollerle skoru 3-0'a taşıyıp, Barcelona karşısında farkı yakaladı. 68. dakikada penaltıdan attığı golle skoru 4-0 yapan Aduriz, kariyerinde ilk defa Barcelona karşısında 'hat-trick' yapmış oldu. İlerleyen dakikalarda karşılıklı ataklar sonucu değiştirmeyince Athletic Bilbao, Barcelona'yı 4-0 yendi.

Geçen sezon La Liga, Kral Kupası, UEFA Şampiyonlar Ligi ve geçtiğimiz 11 Ağustos 'ta UEFA Süper Kupası'nın sahibi olan Barcelona, son olarak 23 Nisan 2013 tarihinde Şampiyonlar Ligi'nde Bayern Münih ile oynadığı maçta 4-0'lık bir yenilgi almıştı.

'EVET KAYBETTİK AMA...'

Öte yandan maç sonrası İspanyol televizyonuna açıklama yapan Barcelonalı futbolcu Javier Mascherano,"Evet kaybettik ama halen bir maç daha var. Athletic 4-5 gol fırsatı yakaladı ve 4 gol attı. Bu normal değil. Biz hala bu sonucu değiştirip, kupayı kazanabiliriz. Şimdi hatalarımızı düzeltmemiz ve gelecek maç için inançlı olmamız gerekiyor" dedi.

Athletic Bilbao'nun 3 golünü atan Aritz Aduriz de, "Barcelona karşısında bu şekilde galip gelmekten çok memnunuz. Onlara karşı 4 gol atmanın neredeyse imkansız olduğunu biliyoruz. Pazartesi günü çok zor bir maç bizi bekleyecek. Barcelona en iyi takım ve her şeyi yapabilecek kapasitede. Onlara karşı Nou Camp'ta 4-0'lık skor asla yetmez. Orada da bir gol atmalıyız ve defans olarak çok güçlü olmalıyız" şeklinde konuştu.

Athletic Bilbao ve Barcelona arasında kupanın sahibini belirleyecek rövanş maçı 17 Ağustos Pazartesi günü Nou Camp Stadı'nda oynanacak.

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim