• BIST 9722.09
  • Altın 2428.571
  • Dolar 32.5199
  • Euro 34.8
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 21 °C
  • İzmir 20 °C

Barbaros Şansal'dan CHP açıklaması

Ege Üniversitesi'ndeki çadırlı protesto gösterisine destek vermek için Sanatçı Levent Kırca ile birlikte İzmir'e giden Barbaros Şansal, "Olay sanki CHP yapmış gibi yansıtıldı. Benim CHP yaptı diye bir lafım yok" dedi.
Karma öğrenci yurtlarının erkek ve kız yurtları şeklinde düzenlenmesine ilişkin alınan kararı protesto amacıyla, Ege Üniversitesi Kampüsü içerisinde öğrencilerin kurduğu çadırları Sanatçı Levent Kırca ve Modacı Barbaros Şansal ziyaret etti.
 
Basın açıklamasında karar sonrası ilk uygulamanın İzmir’de başladığını söyleyen Prof.Dr. Can Ceylan, şöyle konuştu: “Ege Üniversitesi Bornova Kampüsü içerisinde yer alan 5500 öğrenci kapasiteli 12 bloktan oluşan yurdun kız yurduna, İnciraltı, Çiğli ve Buca ilçelerindeki yurtların erkek öğrenci yurduna dönüştürülmesi projesi, 2 Eylül itibariyle hayata geçirilmiş bulunmaktadır. İnciraltı’nda okuyan kız öğrenciler ile Bornova’da okuyan erkek öğrenciler, günün 2 ile 3 saatini okul-yurt arasında yollarda geçirmek gibi anlamsız bir oldu bittiyle karşı karşıya kalmışlardır. Öğrencilerimizi her yönden mağdur ve mahkum eden, devletimizin laik ve sosyal yapısıyla çelişen, muhafazakar, ideolojik ve cinsiyetçi politikaların ürünü olduğunu düşündüğümüz bu düzenlemeyi protesto ediyoruz”
 
TOPLUMUN İKİ KANADI
 
Öğrencilere destek için geldiğini ifade eden Modacı Barbaros Şansal, şunları söyledi: “Her sınıfta, her ekonomik gelir düzeyinde, her inançta, yapılan ayrıştırmanın bir başka örneğini bugün burada Ege Üniversite’sinde bu birlikteliğimizde görüyoruz. Kadın ve erkek toplumun iki kanadıdır. Bu iki kanat eşit hareket etmeden hiçbir yere ulaşılamaz. Öğrencilerimizin üstünden bir an önce siyasetin ellerini çekmesini diliyorum. Ben onlara destek için buradayım. Gerekirse onlar çimentoyu tuğlayı alır, ben de Dolmabahçe’den bir kepçe alır gelirim.”
 
Barbaros Şansal, Palalı olayı ile ilgili Cumhuriyet Halk Partisi'ne yönelttiği iddialar ile ilgili gazetecilerin sorusuna da şöyle cevap verdi: "Olay sanki CHP yapmış gibi yansıtıldı. Benim ifadem, Palalı İstanbul İl Genel Meclisinde görevli Cumhuriyet Halk Partili birinin danışmanı. Benim CHP yaptı diye bir lafım yok. Ben hiçbir partinin üyesi değilim. İki buçuk saatlik konuşmamın elli dokuz saniyesi üzerinden böyle bir reklamcılık anlayışı ve yayın yapılmıştır."
 
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim