• BIST 9722.09
  • Altın 2428.571
  • Dolar 32.5199
  • Euro 34.8
  • İstanbul 23 °C
  • Ankara 27 °C
  • İzmir 25 °C

Baraj Nedeniyle Mahsur Kalan Aileye Belediyeden Bot

Baraj Nedeniyle Mahsur Kalan Aileye Belediyeden Bot
Tunceli Belediyesi, Nazımiye ilçesi Dallıbahçe köyü Ilısu mezrasında baraj ve HES nedeniyle mahsur kalan Arduç ailesine baraj gölünden geçebilmeleri...

Tunceli Belediyesi, Nazımiye ilçesi Dallıbahçe köyü Ilısu mezrasında baraj ve HES nedeniyle mahsur kalan Arduç ailesine baraj gölünden geçebilmeleri için bot aldı.

Tunceli-Bingöl sınırındaki Peri Çayı üzerinde yapılan Pembelik Barajı ve HES nedeniyle köprü ve yolları su altında kalan ve iki yıldır köylerinde mahsur kalan Arduç ailesine ulaşımlarını sağlamaları için bot alındı.

Alınan bot, Tunceli Belediye Başkan Yardımcısı İbrahim Kasun tarafından Ayhan ve Adile Arduç çiftine teslim edildi. Ziyarette konuşan Belediye Başkan Yardımcısı İbrahim Kasun, "Her türlü saldırı ve olumsuzluklara rağmen kendi topraklarını ve köyünü terk etmeyerek direnen Arduç ailesini kutluyorum. Dersim'in dört bir yanı muazzam güzelliklerle dolu. Bu güzelliklerden biri de burada yaşadığımız Arduç ailesinin köyü. Barajın yapılmasıyla birlikte vatandaşların kullandığı köprü su altında kalınca Arduç ailesi kendi topraklarında mahsur kaldı. Arduç ailemizin iki yıldan fazladır yolu yok. Resmen baraj suları tarafından hapsedilmiş durumda. Yetkililer her ne kadar aileye köprü yapılacağını söylemiş olsalar da bu henüz yapılmış değil. Bizim beklentimiz köprünün bir an önce yapılması, ailenin dış dünyayla bağlantısının tekrardan kurulmasıdır. Belediye olarak, yaşamlarını sürdürmeleri için aileye yeni bot aldık. Köprü yapılana kadar bu bot ile kendi ulaşımlarını ve yaşamsal ihtiyaçlarını karşılayabilecekler. Umarım en kısa sürede köprü yapılır ve normal yaşamlarına geri dönerler" dedi.

Belediye Başkan Yardımcısı ve yanındakileri teşekkür eden Adile Arduç, "Vadi, kutsallarımız, inançlarımızla doluydu. Boydan boya yok edildi. Hem kendi halimize hem de yok edilen tarihimiz, doğamız ve kültürel varlıklarımıza üzülüyoruz. Bütün canlıların yaşam alanları yok edildi. İki yıldır biz burada açık cezaevindeyiz" diye konuştu.

Baraj Nedeniyle Mahsur Kalan Aileye Belediyeden Bot

Baraj Nedeniyle Mahsur Kalan Aileye Belediyeden Bot

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim