• BIST 9693.46
  • Altın 2508.539
  • Dolar 32.5761
  • Euro 34.7872
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 22 °C
  • İzmir 20 °C

Banu Avar: "Tarih Okursak Tekerrür Eden Olaylardan Daha Az Etkileniriz"

Banu Avar: "Tarih Okursak Tekerrür Eden Olaylardan Daha Az Etkileniriz"
Gazeteci-Yazar ve TV Programcısı Banu Avar, Adana'nın tarihten günümüze çok önemli bir coğrafya üzerinde bulunduğunu belirterek, "Birinci Dünya Savaşı...

Gazeteci-Yazar ve TV Programcısı Banu Avar, Adana'nın tarihten günümüze çok önemli bir coğrafya üzerinde bulunduğunu belirterek, "Birinci Dünya Savaşı öncesi ve sonrasında yaşanan tüm siyasi hamlelerin bugün aynısını yaşıyoruz. O günün şartlarında Adana merkezli emperyalist ayak oyunlarının bugün bir benzerini yaşıyoruz" dedi.

Seyhan Belediyesi'nin Atatürkçü Düşünce Derneği Adana Şubesi ile birlikte gerçekleştirdiği konferansın konuğu Gazeteci Banu Avar'dı. Seyhan Yaşar Kemal Kültür Merkezi'nde düzenlenen konferansta konuşan Avar, "Tarih okursak tekerrür eden olaylardan daha az etkileniriz" diye konuştu.

Konuşmasında ağırlıklı olarak mevcut siyasi iktidarın hatalı Suriye politikasını ele alan Banu Avar, "IŞİD'ın Suriye'den çaldığı petrolü Türkiye'ye taşıyan tankerler vuruldu ilkin. Tankerler kime ait işin başında kim var. Bir araştırıverin. Sonra uçak düşürüldü. Sanki her gün hava sahamız doğudan batıdan ihlal edilmiyormuş gibi! Azez'de gırtlakları kesilen Bayırbucak Türkmenleri için tek kelime edilmedi. Lazkiye civarında Nusra ve ÖSO ağırlıklı merkezler korumaya alındı. Büyük oyun sahnede! Bedeli nasılsa Türkiye ödeyecek. Sonuç; Türk Rus ilişkileri donduruldu. Rusya'nın S400 füzeleri Doğu Akdenize yerleşti. Türk turizminde yüzde 70 iptal gerçekleşti. Avrasya bölgesine giden tüm TIR'lar sınır kapısında kaldı. Enerjimizin yüzde 55'ini ithal ettiğimiz Rusya her an yaptırımları devreye sokabilir. Rusya'da Türk işadamları gözaltına alındı. Milyarlarca dolar hacimli Türk inşaat projeleri durduruldu. Türkiye'deki kriz yetmedi daha ağırı geliyor. ABD, üstten PKK, alttan PYD ve IŞİD Türkiye'ye bir Kürdistan hediye edecek. Hem de bu pisliğe elini bile sokmadan" ifadelerini kullandı.

"TARİH TEKERRÜR EDİYOR DA"

Tarih okumanın önemine değinen Avar, günümüzde yaşanan olayların büyük oranda geçmişte yaşananların tekerrürü olduğunu belirtti. Avar, "Birileri de hamasetten yıkılıyor. Gerçeği hatırlatanlara da "ajan" deyiveriyor. Soğuk gerçekler ve kan yüzlerine sıçrayınca uyanırlar mı bilemem. Ama 3. dünya savaşı bu. Akıl kullanmak gerek. Hamleleri önceden görme yetisi gerek. Boşa kükreyip tribünlere oynamak yerine hesaplı adımlar atmak gerek. Bunları yapacak bir yönetim var mı? Tüm danışman ve uzmanlar Amerikalı. NATO terör örgütü, Avrupa Birliği ve Birleşmiş Milletler ülken bölünsün, petrol coğrafyasında Kürdistan kurulsun, Türkiye federe olsun Kıbrıs ABD ve İngiliz üssü olsun diye 1950'lerden beri çalışıyor. Kaalu beladan beri emperyal güçler Türk'ün dikkatini "dışarı" çekip içeriyi tarumar ettiler. Atatürk oyunu gördü. Bölge ülkeleriyle yardımlaştı 7 düvele karşı zafer kazandı. Biraz tarih okuyun. Tekerrür ediyor da" şeklinde konuştu.

Seyhan Belediyesi ve Atatürkçü Düşünce Derneği Adana Şubesi'nin ortaklaşa düzenlediği konferansa izleyiciler büyük ilgi gösterdi. Konferansın ardından dinleyicilerden gelen yoğun hatıra fotoğrafı talebi üzerine Banu Avar, dinleyici koltuklarına gelerek tüm salonla birlikte fotoğraf çektirdi.

Banu Avar: "Tarih Okursak Tekerrür Eden Olaylardan Daha Az Etkileniriz"

Banu Avar: "Tarih Okursak Tekerrür Eden Olaylardan Daha Az Etkileniriz"

Banu Avar: "Tarih Okursak Tekerrür Eden Olaylardan Daha Az Etkileniriz"

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim