• BIST 8980.39
  • Altın 2281.96
  • Dolar 32.3217
  • Euro 35.018
  • İstanbul 21 °C
  • Ankara 16 °C
  • İzmir 22 °C

Bankaların yeni kabusu!

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Suriye'nin Türkiye'den elektrik alımını geçen hafta durdurduğunu açıkladı.

Euro Bölgesi'nde yaşanan ekonomik sıkıntılar nedeniyle batıdaki bankalara doğu Avrupa'dan akan fonlar büyük ölçüde kesilmiş durumda. Uluslararası Kredi Derecelendirme Kuruluşu S&P, ülkelerde büyüme öngörülerinin baskı altına aldığı Macaristan ve Polonya gibi Doğu Avrupa ülkelerinden batı bankalarına olan fon akışının önemli ölçüde kesildiğini belirtti. PİYASALARDAKİ ANLIK DURUM İÇİN TIKLAYIN... Viyana'daki bir konferansta değerlendirmelerde bulunan S&P analisti, bazı ülkelerdeki tüketici talebinin iç karartıcı olduğunu ifade etti. Bankaların finansalları konusunda ciddi sıkıntılar yaşadığına değinen S&P analisti Frank Gill, Macaristan finansal sisteminden gelen fonlarda gsyh'nın yüzde 15'i kadar gelen miktarın daraldığını ve bu miktarın çok ciddi bir para akışı olduğunu belirtti. UniCredit SpA (UCG), Raiffeisen Bank International AG (RBI), Erste Group Bank AG (EBS) ve Societe Generale SA (GLE) gibi bankalar Doğu Avrupa'da varlıklarının önemli bir bölümünü bulunduruyor. Batı bankEuro Bölgesi'nde yaşanan ekonomik sıkıntılar nedeniyle batıdaki bankalara doğu Avrupa'dan akan fonlar büyük ölçüde kesilmiş durumda.


Uluslararası Kredi Derecelendirme Kuruluşu S&P,  ülkelerde büyüme öngörülerinin baskı altına aldığı Macaristan ve Polonya gibi Doğu Avrupa ülkelerinden batı bankalarına olan fon akışının önemli ölçüde kesildiğini belirtti.

Viyana'daki bir konferansta değerlendirmelerde bulunan S&P analisti,  bazı ülkelerdeki tüketici talebinin iç karartıcı olduğunu ifade etti.

Bankaların finansalları konusunda ciddi sıkıntılar yaşadığına değinen S&P analisti Frank Gill, Macaristan finansal sisteminden gelen fonlarda gsyh'nın yüzde 15'i kadar gelen miktarın daraldığını ve bu miktarın çok ciddi bir para akışı olduğunu belirtti.

UniCredit SpA (UCG), Raiffeisen Bank International AG (RBI), Erste Group Bank AG (EBS) ve Societe Generale SA (GLE) gibi bankalar Doğu Avrupa'da varlıklarının önemli bir bölümünü bulunduruyor. Batı bankalarındaki fon kısıtlamasından endişeli olan yatırımcılar, söz konusu durumun, bölgenin resesyondan çıkışını engelleyeceğini ifade ediyorlar.


 

S&P bankacılık analisti, batı bankalarının doğu Avrupa'da önemli birimlere sahip olduklarını kaydeden Schmaus katkının sınırlı olduğunu ifade etti.  Doğu Avrupa'da birimleri bulunan çoğu bankanın sermaye yeterlilik rasyosu yüzde 7'nin altında bulunuyor.alarındaki fon kısıtlamasından endişeli olan yatırımcılar, söz konusu durumun, bölgenin resesyondan çıkışını engelleyeceğini ifade ediyorlar. S&P bankacılık analisti, batı bankalarının doğu Avrupa'da önemli birimlere sahip olduklarını kaydeden Schmaus katkının sınırlı olduğunu ifade etti. Doğu Avrupa'da birimleri bulunan çoğu bankanın sermaye yeterlilik rasyosu yüzde 7'nin altında bulunuyor.

 

 www.istanbulhaber.com.tr
 

 

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim