• BIST 9772.09
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 20 °C
  • Ankara 22 °C
  • İzmir 21 °C

Bankalara 'Tüketici İlişkileri Koordinasyon Görevlisi'

Artık banka müşterilerinin haklarını koordinasyon görevlileri koruyacak. BDDK, bankalarla bireysel müşteriler arasında mağduriyetlerin engellenmesi amacıyla 'Tüketici İlişkileri Koordinasyon Görevlisi' atanmasına karar verdi.
Artık bankalardaki haklarımızı koruyacak biri var. Banka müşterilerinin haklarını koordinasyon görevlileri koruyacak. 
Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurulu (BDDK), bankalarla bireysel müşterileri arasındaki ihtilafların zamanında, etkin ve verimli bir şekilde çözülmesi, müşteri mağduriyetlerinin oluşmasının engellenmesi, yasal düzenlemelere uyumun sağlanması ve Kurum ile bankalar arasındaki iletişim kanallarının etkinliğinin artırılması amacıyla bankalar nezdinde 'Tüketici İlişkileri Koordinasyon Görevlisi' atanmasına karar verdi. 
 
İTİRAZ, ŞİKAYET, TÜM TALEPLER...
 
Resmi Gazete'de yayımlanan karara göre, bankalar, bireysel müşterilerin itiraz, şikayet ve benzeri taleplerini içeren başvurularının etkin ve verimli bir şekilde cevaplanması, bireysel müşterilerin hak ve menfaatlerinin ihlal edilmemesi ve tüketicinin korunmasına ilişkin mevzuata uyumun kontrol ve devamlılığının sağlanması amacıyla nezdlerinde birer tüketici ilişkileri koordinasyon görevlisi atamakla yükümlü olacak.  
 
GENEL MÜDÜR YARDIMCISI GİBİ
 
Tüketici ilişkileri koordinasyon görevlisi bankalarda genel müdür yardımcısı düzeyinde temsil edilecek. Bu görev için münhasıran veya bireysel ürünlerin satış ve pazarlanmasına ilişkin yetki ve sorumluluğu bulunmayan genel müdür yardımcıları arasından görevlendirme yapılabilecek. Başka unvanlarla istihdam edilseler dahi, yetki ve görevleri itibarıyla genel müdür yardımcısına denk veya daha üst konumlarda görev yapan iç denetim, iç kontrol, risk yönetimi birimlerinin yöneticileri ve başhukuk müşaviri de tüketici ilişkileri koordinasyon görevlisi olarak atanabilecek.
 
GÖREVİ NE OLACAK?
 
Koordinasyon görevlisi, bireysel ürün ve hizmetler hakkında gelen itiraz, şikayet ve benzeri taleplerin araştırılması, sonuçlandırılması, cevaplandırılması, izlenmesi ve raporlanması süreçlerine ilişkin politika ve ilkeleri hazırlamak, bu sürecin etkin bir şekilde işleyişini temin etmekle yükümlü olacak. 
 
İNTERNETTEN BİLGİLENDİRME
 
Görevli, "bireysel nitelikteki ürün ve hizmetlerden alınan ücret, komisyon ve benzeri kesintilere ilişkin banka internet sayfasında yer alması gereken bilgilendirmelerin eksiksiz olarak ve zamanında yapılması"nı da sağlayacak. 
 
ŞİKAYETLERİ TAKİP EDECEK
 
Bireysel müşteriler tarafından bankaya iletilen itiraz, şikayet ve benzeri taleplerin, iletildiği tarihten itibaren en geç 30 gün içinde gerekçeli bir şekilde cevaplandırılmasını sağlamak da görevlinin yükümlülükleri arasında yer alacak.
 
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim