• BIST 9093.9
  • Altın 2324.48
  • Dolar 32.3555
  • Euro 34.9625
  • İstanbul 21 °C
  • Ankara 20 °C
  • İzmir 22 °C

Banka yok, kefil yok, faiz yok, ev de yok!

Banka yok, kefil yok, faiz yok, ev de yok!
Ankara’da, Şener Şen filmlerini aratmayan bir müteahhitlik oyununun yaşandığı ortaya çıktı. Aralarında, F-16 pilotu asker ile savcıların da olduğu çok sayıda kişiye topraktan ev satıldı. Alıcılara, ‘Bankada kredi çekmeyin, boşuna faiz ödemeyin’ denildi.

Etimesgut ilçesinde yapacakları “Venpark Evleri” isimli proje ile müteahhitliğe soyunan Necati Seçim ve ortağı Erdoğan Örs ile birlikte toplam 9 kişi hakkında Sincan Cumhuriyet Başsavcılığı, ‘nitelikli dolandırıcılık’ suçlamasıyla yapılan şikâyet sonrası soruşturma başlattı. Savcı Mehmet Altaş’ın yürüttüğü soruşturma kapsamında şüpheliler geçtiğimiz ocak ayında emniyette ifade verdi.

PİYASANIN YARI FİYATINA

Bir kısım mağdur adına savcılığa şikayet başvurusu yapan Av. Hayrettin Korucu, şüphelilerin 'dolandırıcılık' niyeti ile hareket ettiğini öne sürdü. İddianın temel dayanaklarından biri olarak ise, proje bölgesinde 250-300 bin TL’ye satılan dairelerin ortalama 128 bin TL’ye satılması gösterildi.
Soruşturma dosyasında yer alan belgelere göre, 2010’da satışı yapılan konutların 2012’de teslim edileceği açıklandı. Projenin maketleri hazırlandı; reklâm tanıtımları yapıldı. Çevredeki emlakçıların da desteğiyle, kısa sürede projeye yoğun bir ilgi sağlandı. Projenin tanıtım sloganı ise “Seçim Grup güvencesinde banka yok, kredi yok, kefil yok, faiz yok!” oldu. Ödeme şartları da esnek tutuldu. Alıcıların bir bölümü paranın yarısını peşin öderken kalan kısım ödeme aylık senetlere bölündü.

‘DAİRELERİ VEREMEYİZ İFLAS ETTİK’

İlgi yoğun olunca, iki blok olarak başlanan proje beş bloğa çıkarıldı. Ancak, 200’e yakın dairenin olduğu proje ile ilgili bir takım sıkıntıların olduğu söylentisi kulaktan kulağa yayıldı. Şirket ofisi değiştirildi. Bir süre sonra ciddi bir sorunun yaşandığını anlayan daire sahipleri ile karşı-karşıya gelen şirket sahipleri “İflas ettik” deyince onlarca kişi şoke oldu.

AYNI DAİRE BAŞKA KİŞİYE SATILDI

Durum kısa süre sonra ortaya çıktı. Bloklardan ikisinin kaba inşaatı bitirilmiş, bir tanesi 3-4 kat çıkılmış, diğer iki bloğa ise hiç başlanmamıştı. Yine yapılan inceleme sonrası, bazı dairelerin de üçüncü kişilere satıldığı ortaya çıktı. Savcılığa sunulan dosyada konu ile ilgili ayrıntılı bilgilendirme yapıldı. Örneğin, Bahattin Sekü isimli şikayetçiye 100 bin TL’ye satılan bir daire, daha sonra, A.K. isimli başka bir kişiye 175 bin TL’ye satıldı.

‘BORCUMUZ BORÇ’

Şirket sahipleri, mali durumlarının kötüleştiğini, ödedikleri paraları bir anda ödeyemeyeceklerini ifade etti. Sunulan öneri ise, borcun gram altına çevrilmesi ve 2016’da ödeneceği şeklinde oldu. Savcılığa sunulan dilekçede toplanan paranın 12.7 milyon TL seviyesinde olduğu kaydedildi. Soruşturma kapsamında ifadesi alınan şirket ortaklarından Necati Seçim, mali zorluk içine düştüklerini, kimseyi dolandırma niyetleri olmadığını söyledi.

http://www.istanbulhaber.com

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim