• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 17 °C
  • İzmir 17 °C

Banka Şubesinin Kapatılacağı Söylentisi Halkı Sokağa Döküldü

Banka Şubesinin Kapatılacağı Söylentisi Halkı Sokağa Döküldü
Sivas Gemerek'te banka şubesinin kapatılacağını duyan 300 kişi, şubenin önüne yürüyerek tepkisini dile getirdi. Öfkeli kalabalığı belediye başkanı sakinleştirdi.

Sivas'ın Gemerek ilçesinde tek banka şubesinin kapatılacağını duyan ilçe halkı sokağa döküldü. Duruma tepki gösteren vatandaşlar yetkililerden yardım istedi.

300 KİŞİ ŞUBENİN ÖNÜNE YÜRÜDÜ

Banka Şubesinin kapatılacağını duyan yaklaşık 300 kişi banka şubesinin önüne yürüyerek tepkisini dile getirdi. Banka şubesinin önüne gelen Gemerek Belediye Başkanı Mustafa Demir ve AK Parti İlçe Başkanı Hakan Bozbıyık vatandaşı sakinleştirmeye çalıştı. Gemerek ve Yeniçubuk'un birleşmesinin ardından tek belediye olarak hizmet veren Gemerek'te, iki banka şubesinin olması dolayısıyla böyle bir uygulamaya gidildiği öğrenildi.

"GİDİLECEK NERESİ VARSA GİDELİM"

Gemerek Belediye Başkanı Mustafa Demir, "Gidilecek neresi varsa gidelim. Bundan kimsenin şüphesi olmasın. Biraz önce Milletvekilimiz Habip Bey ile görüştüm, kendisi binanın tadilattan geçeceğini belirtti. İlçede birçok bina var nereyi uygun görürlerse veririz. Burada hiçbir kurumun kapatılmasına ne Hakan Bey ne de ben müsaade etmeyiz" şeklinde konuştu.

"GEREKLİ YERELERE İLETTİK"

AK Parti İlçe Başkanı Hakan Bozbıyık ise "Gemerek halkı olarak biz her zaman kurumlarımıza sahip çıktık. Hep beraber bir araya geldik bu şubenin kapanmaması gerektiğini gerekli yerlere ilettik. Milletvekilimiz Habip Bey bizzat bankanın genel müdürü ile görüştü. Şubemizin kapanması durumu söz konusu değil. Gemerek'in ne kadar önemli bir yer olduğunu elindeki gücü Gemerek biliyor, biz de biliyoruz. Başbakanımızın buraya en büyük müjdesi Gemerek barajıydı. Bu derece büyük bir yatırımın yapıldığı ilçenin banka şubesi kapanmaz" dedi.

"VATANDAŞ BURAYA SAHİP ÇIKTI"

Gemerek Esnaf Kefalet ve Kredi Kooperatifi Başkanı Gazi Sağırkaya da, "Gemerek 1953 yılında ilçe oldu. İlçe olması sebebiyle bu banka küçük bir şube şeklinde faaliyet göstermiş. 1960 yılında da bu binasını yaptırdı. Burada ki çiftçi, burada ki vatandaş, burada ki esnaf, bacılarımız analarımız herkes burası bizim bankamız devletin bankası diyerek herkes bu bankaya sahip çıktı" ifadelerini kullandı.

Grup açıklamaların ardından olaysız bir şekilde dağıldı.

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim