• BIST 9145.67
  • Altın 2324.19
  • Dolar 32.3676
  • Euro 34.9608
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 13 °C
  • İzmir 16 °C

Bank Asya, Katar İslamic Bank ile münhasırlık anlaşması feshedildi

Bank Asya, Katar İslamic Bank ile münhasırlık anlaşması feshedildi
Bank Asya ile Katar İslamic Bank arasındaki münhasırlık anlaşması feshedildi. Bu gelişmenin ardından Bankasya yurtiçi yatırımcılarla ortaklık görüşmelerinde bulunabilecek.

Bank Asya, QIB ile yapılan münhasırlık anlaşmasının 08 Ağustos 2014 tarihi itibariyle feshedildiğini açıkladı. Bu fesih işle Bank Asya yurt içinde başka yatırımcılarla ortaklık görüşmelerinde bulunabilecek. 
 
Bank Asya'dan Kamuyu Aydınlatma Platformu'na (KAP) gönderilen açıklamada, Qatar Islamic Bank'ın (QIB) Bank Asya'da stratejik ortak olmasıyla ilgili olarak QIB'den alınan resmi teklif üzerine 25 Mart 2014 tarihinde münhasır görüşmelerine başlanıldığı vurgulanarak, "Bu süre zarfında mevcut münhasırlık anlaşması nedeniyle bankamızca başkaca resmi bir teklif alınmamıştır. Gelinen aşamada, yurtiçi yatırımcılarla da ortaklık görüşmelerinde bulunulabilmesi ve resmi teklif alınabilmesini teminen, QIB ile bankamız arasında bulunan münhasırlık anlaşması 08 Ağustos 2014 tarihi itibariyle feshedilmiştir" ifadelerine yer verildi.

SGK SÖZLEŞMEYE AYKIRI DAVRANDI

Açıklamada Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) Başkanlığı'nın prim tahsilatlarına ilişkin sözleşmeyi iptal etmesine de değinilerek, yapılan işlemin sözleşme hükümlerine aykırı olduğu belirtildi.
 
Açıklamada "SGK Başkanlığı mevcut Prim Tahsilat Protokolü ve Sağlık Hizmeti Sunucuları Protokolünü, sözleşme hükümlerine aykırı bir şekilde 8 Eylül 2014 tarihinden itibaren geçerli olmak üzere feshetti. Söz konusu bildirimle ilgili yasal haklarımızı kullanacağız" denildi.
 
Açıklamada, yaşanan bu durumun Bank Asya'nın faaliyetleri üzerinde önemli bir etkisinin bulunmadığına dikkat çekildi.
 
 Kamuyu Aydınlatma Platformu'na (KAP) yapılan özel durum açıklamasında şöyle denildi:
"Qatar Islamic Bank'ın (QIB) Bank Asya'da stratejik ortak olması ile ilgili olarak QIB'den alınan resmi teklif üzerine münhasır görüşmelere başlandığı 25.03.2014 tarihli özel durum açıklaması ile kamuoyuna duyurulmuştu. Bu süre zarfında mevcut münhasırlık anlaşması nedeniyle Bankamızca başkaca resmi bir teklif alınmamıştır.

Gelinen aşamada, yurtiçi yatırımcılarla da ortaklık görüşmelerinde bulunulabilmesi ve resmi teklif alınabilmesini teminen, QIB ile Bankamız arasında bulunan münhasırlık anlaşması 08.08.2014 tarihi itibariyle feshedilmiştir.
Kamuoyuna saygıyla duyurulur." 

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim