• BIST 9548.09
  • Altın 2495.825
  • Dolar 32.4907
  • Euro 34.5714
  • İstanbul 26 °C
  • Ankara 26 °C
  • İzmir 26 °C

Bandırma’da otopark şoku

Bandırma’da otopark şoku
Bandırma Belediyesi ile Bandırma'da kent içindeki cadde otoparklarını işleten firma arasında 2012 yılında yapılan ihale sonrası başlatılan ücretli...

Bandırma Belediyesi ile Bandırma'da kent içindeki cadde otoparklarını işleten firma arasında 2012 yılında yapılan ihale sonrası başlatılan ücretli otopark uygulaması Balıkesir İdare Mahkemesinin 2016 / 1248 sayılı kararınca fesh edildi.

Fesih kararının ardından açıklamalarda bulunan özel otopark firmasının Bandırma ofis müdürü Recep Bozkurt, feshe konu olan sorunun ana caddelerdeki park uygulamasından kaynaklanmadığını, ara sokaklarda oluşturulan ücretli park uygulamasının fesih sebebi olarak görüldüğünü ifade etti. Bozkurt, "Firma olarak 2012 yılında Bandırma Belediyesi tarafından düzenlenen ihaleye katıldık. İhale sonucu kazanarak, Bandırma'da ana arterler, caddeler ve bazı ara sokaklarda tespit edilen yerlerde ücretli otopark uygulamasına başladık. Tamamen yasal bir iş yapıyoruz ve bu işin karşılığında da 30 Mart 2014 yılına kadar Bandırma Belediyesi'ne, bu tarihten sonra da Büyükşehir Yasası sebebiyle Büyükşehir Belediyesi'ne aylık kira bedeli ödüyoruz. İlgili mahkeme tarafından ana caddelerde ve arterlerde yapılan park uygulamasına bir şey söylenmemiş ama ara sokaklarda ücretli park yapılamayacağına hükmedilmiş. Yani vatandaşlar eğer ikamet ettiği apartmanın önüne aracını otopark ücreti ödeyerek park ediyorsa bunun yapılamayacağı belirtilmiş. İhale şartnamesinde de bu hükümleri içeren bölümlerin 30 gün içerisinde düzeltilmesi gerekiyor. Zaten bizim Bandırma'daki ihale süremiz 2017 yılının Eylül ayında doluyor. O tarihten sonra yüksek ihtimalle Büyükşehir Belediyesi'nin otopark firması olan Balpark bizim yaptığımız işi devralacaktır. Bazı esnaflar var, çıkan bu karara seviniyorlar ama bizim ihale süremiz dolduktan sonra yerimize başka özel firmaların ya da yerel yönetimlere ait otopark işletmelerinin geleceklerini düşünmüyorlar. Mutlaka bu parkları birileri işletecek ve ücretli olarak bunu yapacak. Biz gidersek bir şey değişmeyecek" dedi.

Fesih kararının ardından çıkan kararın 20 gün içerisinde Danıştay'a temyiz yolunun açık olduğu öğrenilirken, otopark firması çalışanları ise çıkan karar karşısında şoka uğradıklarını ve mağdur olduklarını ifade ediyorlar. 30 kişinin otopark görevlisi olarak istihdam edildiği park firmasında çalışanlar işlerinin devamına güvenerek kredi aldıklarını, borçlandıklarını ve bu konuda mağdur olan tarafın kendileri olmaması gerektiğini belirtiyorlar.

Bandırma’da otopark şoku

Bandırma’da otopark şoku

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim