• BIST 9676.05
  • Altın 2502.409
  • Dolar 32.5883
  • Euro 34.8536
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 24 °C
  • İzmir 22 °C

Bandırma Ticaret Odası Roma’da

Bandırma Ticaret Odası Roma’da
Bandırma Ticaret Odası ile Latina Ticaret Odası Arasında Yapılacak Kardeş Oda Projesi Kapsamında Roma'ya İş Gezisi kapsamında gezi düzenlendi.

Bandırma Ticaret Odası ile Latina Ticaret Odası Arasında Yapılacak Kardeş Oda Projesi Kapsamında Roma'ya İş Gezisi kapsamında gezi düzenlendi.

Bandırma Ticaret Odası ile Latina Ticaret Odası arasında karşılıklı hizmet standartlarının yükseltilmesinin sağlanması, Bandırma Ticaret Odası üyelerinin ihracatının arttırılması ve Bandırma'ya faydalı yatırımların çekilmesi amacıyla Bandırma Ticaret Odası Yönetim Kurulu ve Meclis Üyeleri ile Meslek Komite Üyelerinin katılımlarıyla "Kardeş Oda" Protokolü imzalamak üzere İtalya'ya bir seyahat organize edildi.

Hem Bandırma Ticaret Odası'nın sahip olduğu Akreditasyon sisteminde 5 yıldızlı Oda olabilmenin gerekliliklerinden birini yerine getirmek hem ülkeler arasında ekonomik, teknolojik ve insani ilişkileri güçlendirme ve hizmet kalite anlayışını paylaşma amacıyla yurt dışında bulunan bir Ticaret Odasıyla Kardeş Oda Protokolünün imzalanması amacı doğrultusunda araştırmalarda bulunulması neticesinde Latina Ticaret Odası ile anlaşma sağlandı.

Latina Ticaret Odası ile yapılan görüşmelerde Latina Ticaret Odası'nı ve Latina bölgesini anlatan Genel Sekreter Pietro Viscusi çevre ilçelerle birlikte nüfusun 500 bin civarı olduğunu, bölgede ağırlıklı olarak tarım, meyve-sebze üretimi, zeytinyağı, şarapçılık, su ürünleri ile gemi ve tekne üretimi, alüminyum, kimya ve eczacılık ile turizm sektörlerinin olduğu ve ekonominin büyük bir kısmını KOBİ'lerin oluşturduğu ifade etti. Zeytinyağı üretiminde Lazio Bölgesinin toplam üretiminin %16'lık kısmının buradan karşılandığı, yıllık yaklaşık olarak 1 milyon 200 bin ton meyve ihracının yapıldığı, denizcilik alanında 466 milyon Euro'luk üretimin olduğu ve bu alanda 3 bin 500 şirket yaklaşık 9 bin çalışanın olduğu, kimya ve eczacılık sektörünün Milano'dan sonra 2. Sırada yer aldığı ve turizm alanında hızla ilerledikleri ve bu sektörde yaklaşık 10 bin kişinin istihdam edildiği gibi bilgiler verdi.

Odaya kayıt zorunluluğu olduğu ve tüm işletmelerin tek bir odada toplanması sebebiyle 57 bin üyeye sahip olduklarının altını çizen Viscusi, kayıtlı üyelerin yüzde 60'nın şahıs diğerlerinin şirket olduğu ve yüzde 6 oranında yabancı şirketlerin kayıtlı olduğu, bunların da genelde inşaat ve tarım alanında hizmet verdiklerinin altını çizdi.

Bandırma Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Kılkışlı öncelikle Bandırma ve bölgesinin coğrafi konumu sebebiyle sahip olduğu stratejik öneminden bahsetti ve Bandırma'nın yatırımcılar için cazibe merkezi olduğunun altını çizdi. Toplantıya katılan üyelerin soru ve cevaplarıyla karşılıklı diyaloglar şeklinde yapılan görüşmelerin ardından şehirleri ve odaları tanıtan kitap ve broşürler ile hediye takdimleri yapıldı.

İtalya'ya yapılan seyahatin diğer bölümünde Roma Ticaret Müşaviri Sayın Melis Atamer ziyaret edildi. Ticaret Müşaviri ile yapılan görüşmede ihracat yapmak isteyen firmalarımızın karşı muhatap firma taleplerine Müşavirlik olarak ilgili firma bilgisi hususunda destek verileceği, bu konuda Odamız vasıtasıyla bağlantı sağlanabileceği konusunda görüş birliği sağlandı.

Son olarak Roma Büyükelçiliği'nde Müsteşar Sinem Mingan ve Eylem Polat ile yapılan görüşmelerde iki ülke arasındaki ekonomik ilişki, AB uyum süreci ve üzerinde çalışılan ikili anlaşmalar üzerine görüşüldü.

Oda ile yapılan görüşmeler neticesinde ilişkilerin devamının sağlanması açısından Latina Ticaret Odası üye ve yetkililerinin de en kısa zamanda Bandırma Ticaret Odası'nı ziyaret edecekleri hususunda anlaşıldı.

Bandırma Ticaret Odası Roma’da

Bandırma Ticaret Odası Roma’da

Bandırma Ticaret Odası Roma’da

Bandırma Ticaret Odası Roma’da

Bandırma Ticaret Odası Roma’da

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim