• BIST 8890.43
  • Altın 2239.539
  • Dolar 32.3365
  • Euro 35.1002
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 13 °C
  • İzmir 18 °C

Bandırma Belediyesi’ne ağaç tepkisi

Bandırma Belediyesi’ne ağaç tepkisi
Balıkesir'in Bandırma ilçesinde CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun katılımı ile önümüzdeki günlerde açılışı yapılacak kapalı pazar yerinde çevre...

Balıkesir'in Bandırma ilçesinde CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun katılımı ile önümüzdeki günlerde açılışı yapılacak kapalı pazar yerinde çevre güzelleştirmesi için kesilen ağaçlar tepkilere sebep oldu.

Kapalı pazar yerinde çevre düzenlemesi yapılırken, çam ağaçlarının iş makineleriyle sökülüp 100. Yıl Mahallesi'ne nakletmesi kamuoyunun ve

Yeni kapalı Pazar yeri ihalesinin gerçekleşmesi sonrası ise eski Pazar yerinde bulunan ağaçlar, Bandırma Belediyesi'nin titiz çalışmasıyla, ağaçların kesilmesi yerine, sökülerek, bir başka alana sevki ve dikilmesi kent kamuoyuna ve çevrecileri memnun etmişti. Bu kez, farklı bir uygulamanın izlenmesi ve ağaçların kesilmesi ise hem AK Parti İlçe Başkanı ve belediye meclis üyesi Alp Bostancı'nın hem de Bandırma Çevre ve Kültür Derneği(BAÇED)'nin tepkisine neden oldu.

Bostancı: "Belediyeden açıklama bekliyoruz"

CHP'nin kendi özdeyişlerinde çevre ve ağaç konularını sürekli işlediklerine dikkat çeken Alp Bostancı yaptığı açıklamada, "CHP'nin bu konulardaki duyarlılığını düşündüğümüzde yeni pazar yerinde kesilen ağaçlar için ne gibi açıklama yapacaklarını merak ediyorum. Siyaset yaparken devamlı çevre hassasiyetlerini gündeme taşıyan sosyal demokrat zihniyet işlerine gelince birçok ağacı kesmekten ne yazık ki geri kalmıyorlar. Konu asla birkaç ağaç kesme meselesi değildir. Konu ilkeli siyaset yapmanın topluma yansımasını göstermektir. Gezi olaylarının çıkış konusu yeşil iken Bandırma Belediye Başkanı Dursun Mirza'nın nasıl bir mazeret bulacağını hep beraber göreceğiz. Her türlü sanayi yatırımının ardında çevre duyarlılığını öne çıkarıp, Bandırma'nın sanayi şehri olmasının önünü tıkayanlar dün yapılan ağaç katliamına sessiz kalabilecekler midir? Bu konuda Bandırma Belediyesinin açıklama yapmasını bekliyoruz" dedi.

Bilir: "Mirza, onlarca fidan dikmeli"

Bandırma Çevre ve Kültür Derneği (BAÇED) Başkanı Ali Bilir de yaptığı açıklamada, "Bandırma'nın ağaç ve yeşil alan konusundaki hassasiyeti ve özlemi bilinmesine karşın, yeni kapalı Pazar yerinde mevcut ağaçların daha öncekinden farklı bir yöntemle iş araçlarıyla kırılıp, parçalanıp bir kenara atılmış olması kamuoyunun içini acıttı ve haklı tepkilere neden oldu. Bandırma Belediye Başkanı Dursun Mirza'nın kesilmiş,hırpalanmış her ağacın yerine özür anlamında onlarca fidan dikmesini istiyoruz. Bandırma'nın ağaç konusunda susuzluğu, özlemi ortadayken böylesi bir ağaç katliamını içimize sindirebilmemiz mümkün değil. Muhalefet partilerimiz ve belediye meclisimiz, sivil toplum örgütlerimiz de bu konuyu gündemlerine almalı ve benzer ağaç katliamlarına şiddetle karşı çıkmalı, fidan dikimi konusunda yerel yönetimimize teşvikçi olmalıdır" dedi.

Öte yandan, belediyeden kesilen ağaçlarla ilgili herhangi bir açıklama yapılmadı.

Bandırma Belediyesi’ne ağaç tepkisi

Bandırma Belediyesi’ne ağaç tepkisi

Bandırma Belediyesi’ne ağaç tepkisi

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim