• BIST 9524.59
  • Altın 2508.833
  • Dolar 32.5673
  • Euro 34.6971
  • İstanbul 12 °C
  • Ankara 11 °C
  • İzmir 15 °C

Balkan Türkleri Gümülcine’de Buluştu

Balkan Türkleri Gümülcine’de Buluştu
Türkiye'den, Yunanistan'dan ve Bulgaristan'dan derneklerin bir araya gelerek her yıl farklı bir ülkede gerçekleştirdiği 8 Mart Kadınlar Günü etkinliği,...

Türkiye'den, Yunanistan'dan ve Bulgaristan'dan derneklerin bir araya gelerek her yıl farklı bir ülkede gerçekleştirdiği 8 Mart Kadınlar Günü etkinliği, bu yıl Gümülcine Batı Trakya Türk Öğretmenler Birliği ev sahipliğinde Yunanistan'ın Gümülcine kentinde gerçekleştirildi.

Batı Trakya Türk Öğretmenler Birliği'nin ev sahipliğinde Gümülcine Chris&Eve Hotel'de düzenlenen 8 Mart Kadınlar Günü programına Edirne'den Balkan Türkleri Kültür ve Dayanışma Derneği üyeleri ile Edirne Sınırötesi Kültürleri Araştırma Derneği üyeleri ve Bulgaristan'da Türkler'in ağırlıklı yaşadığı Kırcaali bölgesi Eğridere'den kadınlar katıldı. Etkinliğin açılış konuşmasını yapan Gümülcine Batı Trakya Türk Öğretmenler Birliği Başkanı Sami Toraman, medeni diye sayılan Avrupa'da daha yokken Türkiye'de Mustafa Kemal ile 1934 yılında kadına seçme ve seçilme hakkı verildiğini belirterek, "İlk kadın hakim 1932 yılında Adana'da Mürüvet hanım göreve başlamıştır. Bu Avrupa'nın düşünemeyeceği bir şeydi, bu ancak Mustafa Kemal ile oldu. Bizde Mustafa Kemal'in hemşehrisi Balkanlı olmaktan onur ve gurur duyuyoruz" dedi.

Edirne'den geceye katılan Trakya Balkan Türkleri Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı Dr. Esma Gündoğdu ise, "Her yıl düzenlenen 8 Mart Kadınlar Günü kutlamaları bu akşam da devam ettiği için Sami beye teşekkür ederim. Biz her ne kadar 8 Mart Günü için burada toplansakta bizi burada buluşturan Balkan kardeşliğidir. Bu Balkan kardeşliğimizi ne coğrafya sınırları ne de sürekli değişen siyasi görüşler bizi aşabilir. Çünkü kardeşlik baki kalır, değişen ise siyasi düşüncelerdir" şeklinde konuştu.

Etkinliğe Bulgaristan'dan katılan Zülfiye İbrahimova da, kadınların gününü kutlayarak, kadınların içinde iyilik ve güzellik olduğunu söyledi.

Konuşmaların ardından Gümülcine Batı Trakya Türk Öğretmenler Birliği Başkanı Sami Toraman, geceye katılan dernek temsilcilerine ve kadınlara çiçek verdi. Gecede şiirler de okunurken, Batı Trakya Türk Öğretmenler Birliği Türk Sanat Müziği Topluluğu birbirinden güzel eserler seslendirdi.

Balkan Türkleri Gümülcine’de Buluştu

Balkan Türkleri Gümülcine’de Buluştu

Balkan Türkleri Gümülcine’de Buluştu

Balkan Türkleri Gümülcine’de Buluştu

Balkan Türkleri Gümülcine’de Buluştu

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim