• BIST 9598.19
  • Altın 2481.465
  • Dolar 32.4834
  • Euro 34.5913
  • İstanbul 26 °C
  • Ankara 26 °C
  • İzmir 26 °C

Balıkesirspor Teknik Direktörü Fikret Yılmaz:

Balıkesirspor Teknik Direktörü Fikret Yılmaz:
Balıkesirspor Teknik Direktörü Fikret Yılmaz ve Balıkesirspor Kulüp Başkanı Feyyaz Çiftçi, ilk yarıyı değerlendirdi.

Balıkesirspor Teknik Direktörü Fikret Yılmaz ve Balıkesirspor Kulüp Başkanı Feyyaz Çiftçi, ilk yarıyı değerlendirdi. Balıkesirspor Teknik Direktörü Fikret Yılmaz, "Net olarak 3 tane transfere ihtiyacımız var" dedi.

Futbol Şube Sorumlusu Harun Atabay'ın da yer aldığı toplantıda ilk yarının değerlendirilmesi, transferler ve 2. yarıda Balıkesirspor'un hedefleri konuşuldu. Balıkesirspor Kulüp Başkanı Feyyaz Çiftçi yaptığı açıklamada, ikinci yarıda daha iyi bir Balıkesirspor izletmek için çaba sarf edeceklerini söyledi. Çiftçi, iyi bir kadroya sahip olduklarını belirtirken Balıkesirspor'un hedefe doğru yürüyeceğini belirtti. Çiftçi, "İlk yarıyı Fikret hocamızın hedeflediği puanda bitirdik. Hocam 25 puan hedeflemişti ve o puana ulaştık. Biz yönetim olarak Kayseri Erciyes maçı öncesi takımın başına geldik. Baktığımızda bu süreçte 13 puan aldık ve yenilmedik. Yönetimi sıkıntılı bir süreçte aldık. Birçok problemi halletme yoluna gittik. Mali problemleri aşma yönünde epey yol kat ettik. Kaliteli bir ekibimiz var. Hem sporcu ahlakı hem de karakteri açısından kaliteli bir kadromuz var. Bu oyuncularımıza sahip çıkmak bizim öncelikli görevimiz oldu bu dönemde. Bu oyuncularımızın bir çoğuyla problemlerimizi hallettik. Onlarla yolumuza devem edeceğiz. İyi bir kadromuz var. İleriye umutla bakıyoruz. Tabi ki devre arasında bazı takviyeler yapmamız gerekecek. Ligin ilk yarısını iyi bir noktada bitirdiğimizi düşünüyorum. Ligde enteresan bir şekilde gidiyor. 8.sıradayız ama liderle 4 puan fark var aramızda. İyi bir kamp dönemi geçireceğiz. Takımımıza az ve öz gerekli takviyeleri yapacağız. İkinci yarıya daha umutla bakıyoruz. İnşallah 2. yarı Balıkesirspor için çok daha iyi olacak. Hedefe doğru yürümek istiyoruz" şeklinde konuştu.

Balıkesirspor Kulüp Başkanı Feyyaz Çiftçi, mevcut kadroda radikal değişiklikler yapılamayacağını ifade ederken az ama öz transfer yapacaklarını söyledi. Çiftçi, "Kadromuzda çok radikal değişiklikler yapmayacağız. İyi bir kadromuz, iyi bir 11'imiz var. Kadroyu derinleştirmek ve alternatifler oluşturmak anlamında az ve öz transfer yapacağız. Transfer için sayı vermek istemiyorum. Hocamızla görüşüp karar vereceğiz bu konuda. Hem kulübümüzün mali durumunu göz önünde bulundurarak hem de hedeflerimizi göz önünde bulundurarak transfer yapacağız" şeklinde konuştu.

Balıkesirspor Teknik Direktörü Fikret Yılmaz, ilk devreyi istedikleri yerde bitiremediklerini söylerken ikinci yarıda Balıkesirspor'un layık olduğu konuma geleceğini belirtti. Yılmaz açıklamasını şu şekilde sürdürdü:

"Geldiğim günden bugüne kadar olan süreçte çok kısıtlı bir kadro ile mücadele ettik. Stoper mevkiinde hiç alternatifimiz yoktu. İlk yarıyı çok iyi bir yerde bitirdiğimizi düşünmüyorum ama ligi çok iyi bir yerde bitireceğimizi düşünüyorum. 1461 maçını değerlendirecek olursak çok iyi oynadığımızı söyleyemem çünkü oyuncularımızın kafası tatildeydi. 1461 karşısındaki bir puan değerli oldu. Bu maçtaki sonuç eksiklerimizi daha iyi görmemizi sağladı. Bunun doğrultusunda gerekli raporu yönetime verdim. Ama biz transfer konusunda aceleci olmak istemiyoruz. Bir aylık bir süreç. Bu süreçte Balıkesirspor karakterine uygun oyuncuları kadromuza katacağız. Forvet mevkisine yabancı oyuncu düşünüyoruz. İyi bir ekibimiz var. Nokta transferler yapacağız. 2.yarıda yapılacak transferlerle Balıkesirspor'un çok daha iyi yerlere geleceğini düşünüyorum. Takımların birbirine denk olması bizi iştahlandırıyor. Seri birkaç galibiyetle lider olma şansı olacak bir lig oynanıyor bu sezon".

Gol yollarında yaşanan sıkıntıya dikkat çeken Teknik Direktör Fikret Yılmaz, forvet bölgesine takviye yapılacağının sinyalini verdi. Yılmaz, "Biz beraberliğe oynayan bir takım değiliz. En az 3-0, 4-0 bitecek maçlarımız 0-0 bitti. Burada neyin eksik olduğunu söylememe gerek yok . Nereye takviye yapılması gerektiğini söylememe gerek yok. Yönetime raporumu verdim. Gerekli transfer çalışmalarını yapacağız. Net olarak 3 tane transfere ihtiyacımız var.Ben geleli 6 haftada oldu. Bu süreçte çok sıkıntı yaşadık. Maçlar 0-0 devam ederken hamle yapacak oyuncumuz yok. Bunun için alternatif üreteceğiz" dedi.

Balıkesirspor Teknik Direktörü Fikret Yılmaz, alt yapıya önem verdiklerini belirtirken Balıkesirspor'da olduğu dönemde 2 oyuncuyu A takıma kazandıracağını söyledi. Yılmaz, "Alt yapıdan 2 oyuncuyu A takıma kazandıracağıma söz veriyorum. Alternatifli bir kadro oluşturursak. Maçların belli bölümlerinde rahat skor üstünlüğü yakalarsak alt yapıdan yetişen oyuncularımıza son 10-15 dakikalık süreçlerde şans vereceğim ve tecrübe kazanmalarını sağlayacağım. Bu bir süreç meselesi. Balıkesirspor'un başarısızlığa tahammülü yok . Bu yüzden maçları riske etmeden bu oyunculara şans vereceğiz " dedi.

Yılmaz , 2.devrede taraftar desteğinin önemli olduğunu ifade ederek Balıkesirspor taraftarına da çağrıda bulundu.

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim