• BIST 8878.9
  • Altın 2239.55
  • Dolar 32.3367
  • Euro 35.1126
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 12 °C
  • İzmir 16 °C

"Balıkesir’i sporun merkezi haline getireceğiz"

"Balıkesir’i sporun merkezi haline getireceğiz"
Balıkesir Gençlik ve Spor İl Müdürlüğüne atanan Lokman Arıcıoğlu, spor il müdürlüğünün faaliyetleri ve yapacakları tesisler hakkında basın toplantısı...

Balıkesir Gençlik ve Spor İl Müdürlüğüne atanan Lokman Arıcıoğlu, spor il müdürlüğünün faaliyetleri ve yapacakları tesisler hakkında basın toplantısı düzenledi. Balıkesir ilinde bulunan bazı spor tesislerinin İstanbul ilinde bile olmadığını belirterek, Balıkesir'in tesis açısından zengin bir şehir olduğunu söyledi.

Basın mensupları ile bir araya gelen Arıcıoğlu, "Yaklaşık 2 ay Balıkesir'de önce göreve başladım. Kuva-yı Milliye şehrine hizmet için geldim. Balıkesir tesis bakımının dan zengin bir şehir. Tesislerimizde eksiklerimiz var ama bunları gidereceğiz. Balıkesir Gençlik spor Müdürlüğü olarak 7 den 77'ye Balıkesir halkının emrindeyiz bu hususta çalışmaya devam edeceğiz. Balıkesir'e tayinim çıkınca Balıkesir'i inceledim" dedi

"Balıkesir'in 20 ilçesinde tesisleri gezdim"

Müdür Arıcıoğlu, "Balıkesir İl Müdürlüğü olarak 20 ilçede faaliyetlerimiz var. Federasyon faaliyetlerimiz var. Okul faaliyetleri yürütüyoruz. Bundan sonra yapacağımız iş niteliğini, eğitimi geliştirmek. Biz bunu gidereceğiz. Bugüne kadar yapılmış tesisleri geliştirip üst noktaya taşıyacağız. Amatör sporlarına vereceğiniz destekle bir üst noktaya taşıyacağız. Basın ile beraber olacağız. Amatör spor branşlarının yükselmesi için basın ile beraber çalışacağız. Balıkesir bir spor şehri inanın İstanbul'da olmayan tesisler var. 3 bin 500 kişilik çık güzel bir salonumuz var. Kurtdereli spor salonumuz var. İsmail Akçay adına yapılan önemli bir atletizm pistimiz var. Tesis anlamında bir sorunumuz yok. Yüzme havuzumuz yapılıyor. Problemimiz şu bu tesisleri doldurmak. İçersisindeki gençlerin ihtiyaçlarını giderecek modernizasyonu yerine getirmemiz gerekiyor. İnşallah Gençlik spor bakanlığımızla ve sponsorlar ile bunu çözeceğiz. Balıkesir'de Marmara adası hariç tüm ilçelerimizi gezdim ilçelerdeki tesisleri gördüm. Tüm aksaklıkları yerinde gördüm. Sayın Bakanımız Balıkesir'e gelmesi bizim için bir şanstı. Sıcağı sıcağına Gördüğümüz eksiklik ve aksaklıkları birinci elden bakanımıza arz ettik. Sayın bakanımız işlerimizin takipçisi olacak" şeklinde konuştu

"Balıkesir bir spor şehri"

Balıkesir'in bir spor şehri olduğunu belirten Müdür Arıcıoğlu "Balıkesir'de Kurtdereli Mehmet Pehlivan yetişmiş. Dünyaca ünlü maratoncu ve dünyada saygı gören bir İsmail Akçay var. Güreşte dünya şampiyonu olmuş bir Yasemin Adar'ımız var. Özel sporcular Muhsine Gezer ve Sevim Demircan özel sporcularımız dünya şampiyonu oldular. Bir de dünyaca ünlü futbolcu Balıkesirli İlkay Gündoğan var. İlkay memleketi Dursunbey'e sporda birçok yatırım yapmış kısacası Balıkesir bir spor şehri. Hiçbir yerde yüzme havuzu yokken Balıkesir'de yüzme havuzu varmış. Teniste çok iyi seviyede tenis kortları çok eskiden yapılmış. Askeri birliklerinde çok olması spora çok kaktı yapmış. İnşallah çok kısa zamanında Balıkesir güreşin merkezi yapacağız. Balıkesir ve ilçelerde yağlı güreşler yapılıyor. Balıkesir Valimiz Ersin Yazıcı ve Büyükşehir Belediye Başkanımız Zekai Kafaoğlu ile yerel belediye başkanlarımız spora ve gençlere çok önem veriyor, destek veriyorlar. Başkanımızla her dalda işbirliği yapıyoruz ve yapacağız. Uyuşturucu ile mücadele diyoruz. Uyuşturucu ile mücadele çocukları ve gençlere zaman ayırmamız ve önem vermemizle olur. Gençler bizim için çok önemli ve değerli. Ve ayrıca geleneksel oyunlara katkı sağlayacağız. Tüm ilçelerimizde bulunan tüm çocuklarımızı 1 sınıftan 4 sınıfta olan öğrencilerimizi geleneksel oyunlara katacağız. İlçelerde bulunan ilkokullarda beden eğitimi öğretmeni yok. Sınıf öğretmeleri ile geleneksel çocuk oyunları ile çocukları spora dahil ederek eksikliği gidereceğiz.. Çözümsüzlük diye bir tanımıyoruz. Bir şekilde bunun çözümü vardır. Bizde bunu çözümüne gideceğiz. Oryantiring sporlarda eksikliklerimiz var daha da geliştireceğiz. Biz Balıkesir Gençlik Spor İl Müdürlüğü olarak her zaman göreve hazırız" şeklinde konuştu.

"Balıkesir il genelinde 56 bin 129 lisanslı sporcu var"

Gençlik Spor İl Müdürü Lokman Arıcıoğlu Balıkesir ilindeki spor tesisleri ve bu tesislerden faydalanan sporcu sayısını açıkladı. Müdür Arıcıoğlu Balıkesir il genelinde 56 bin 129 sporcunun lisanslı olarak spor yaptığını belirterek, "5 Gençlik merkezlerinde 30 bin 729 genç bu merkezlerden faydalanıyor. Gençlik merkezlerinde Edebiyat, satranç, tasarım, uluslar arası çalışma grupları, sağlık, yöresel halk oyunları, müzik, medya gibi bir çok dalda kulüp çalışmaları yapılıyor" dedi.

Gençlik ve Spor İl Müdürü Arıcıoğlu, "Balıkesir Valimiz Ersin Yazıcı'nın "Yetenek Onla Gelecek" projesine çok önem verdiği söyledi.

Müdür Arıcıoğlu bu yıl Balıkesir Gençlik spor il müdürlüğü olarak birçok spor dalında ev sahipliği yaptıklarını belirterek, "Yağlı güreşlere, Voleybol 19 yaş eleme müsabakaları, Uluslar arası İsmail Akçay yol koşusu, Yasemin Adar güreş turnuvası, Venüs Sultanlar Ligi baraj müsabakaları gibi birçok spor dalına Balıkesir'de ev sahipliği yaptık. Bu da Balıkesir ekonomisine büyük kazançlar getirdi. Yatırım olarak Ali Hikmet Paşa tesislerine yedek kulübesi, soyunma odaları yenilenecek, Balıkesir Atatürk stadının çimleri değişecek. Bandırma'da üniversiteye en az 3 bin 500 kişilik kapalı spor salonu yapılacak ve Banvit spor kulübü ile üniversite beraberce faydalanacak. Çeşitli ilçelerde gençlik merkezleri ve spor tesisleri yapılacak" şeklinde konuştu.

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim