• BIST 9096.05
  • Altın 2323.989
  • Dolar 32.3607
  • Euro 34.9689
  • İstanbul 21 °C
  • Ankara 20 °C
  • İzmir 22 °C

Balıkesir’den Nusaybin’e Sevgi Seli

Balıkesir’den Nusaybin’e Sevgi Seli
Balıkesir'in Dursunbey ilçesine bağlı Kavacık Mahallesi'nden İlyas Görlen isimli vatandaşın Facebook üzerinden oluşturduğu kampanya ile Mardin'in Nusaybin...

Balıkesir'in Dursunbey ilçesine bağlı Kavacık Mahallesi'nden İlyas Görlen isimli vatandaşın Facebook üzerinden oluşturduğu kampanya ile Mardin'in Nusaybin ilçesindeki asker ve polislere binlerce höşmerim ve öğrencilerin yazdığı mektuplar gönderildi. İlkokul öğrencilerinin kendi duygularıyla kaleme aldığı mektuplar ise görenleri şaşırttı.

Balıkesir'den Mardin'in Nusaybin ilçesinde görev yapan asker ve polislere binlerce höşmerim tatlısı ve yüzlerce öğrencinin yazdığı mektup gönderildi. İlyas Görlen ismindeki vatandaşın sosyal paylaşım ağından başlattığı kampanyaya kısa sürede binlerce vatandaş destek oldu. Vatandaşlardan toplanan maddi yardımlar alınan höşmerim tatlısı ve Kavacık İlköğretim Okulu öğrencilerinden toplanan mektuplar Kızılay aracılığı ile Mardin'in Nusaybin ilçesine gönderildi. Terör ve teröristlere mücadelede görev yapan asker ve polislere manevi destekte bulunduklarını ifade eden İlyas Görlen, "Facebook üzerinden yayın yaptığımız Kavacık Köyü diye bir sayfamız var. Bu sayfa üzerinden "Bir Höşmerim de sen gönder" sloganıyla Mardin Nusaybin'deki asker ve polis abilerimize Balıkesir'in höşmerimini göndermek için kampanya başlattık. Sadece köy halkı değil, dışarıdan da çok destek oldu" dedi.

6 bin 250 adet höşmerim aldıklarını ve öğrencilerden yüzlerce mektup topladıklarını söyleyen Görlen, "Biz 6 bin 250 adet höşmerim topladık. 5 lira 10 lira şeklinde bağışlarla oldu bu. Bu şekilde bir kampanya başlattım. Daha önce de Gazilerimizi ziyaret etmiştim. Orada da Gazilerimizle görüştüğümde Devletin onlar için gerekli imkanları sağladığını, maddi olarak hiç beklentilerin olmadığını söylediler. Fakat şu an operasyonlarda olan asker ve polislerin manevi desteğe ihtiyacı olduklarını dile getirdiler. Mesela 6 yaşındaki bir çocuğun onlara yazdığı mektuptan bahsettiler. "Asker abi kendinize iyi bakın. Allaha emanet olun, Allah sizi korusun demesi'nin onlar için parayla ölçülmeyecek manevi bir değeri olduğunu söylediler. Biz de oradan yola çıkarak öğrencilerimizden mektup topladık. Höşmerim ise Balıkesir'in simgelerinden birisi. Oradaki görev yapan Balıkesirli kardeşlerimiz ve polisler de memleketinin tatlısı olması sebebiyle gurur duyacaklardır. Hatta bir toplu iğne bile gitse mutlu olacaklardır" şeklinde konuştu.

Kızılay Balıkesir şubesine de desteklerinden dolayı teşekkür eden İlyas Görlen, "Biz bu topladıklarımızı Kızılay aracılığı ile gönderiyoruz. Balıkesir Kızılay Şubesi de maddi manevi destek verdi. Kargo masrafını da Kızılay karşıladı. Onlardan da Allah razı olsun" dedi.

Türk Kızılayı Balıkesir Şubesi yönetim kurulu üyesi Aydın Kerkenez de, "İlköğretim öğrencilerinin yazdığı mektuplar ve toplanan paralarla alınan höşmerimler bizleri de Kızılay olarak çok heyecanlandırdı. Ve bütün Türkiye'ye örnek olarak Balıkesir'den bir hareket oldu" dedi.

Toplanan mektuplar ve alınan höşmerimler daha sonra kargo firmasıyla Mardin'in Nusaybin ilçesine gönderildi.

Balıkesir’den Nusaybin’e Sevgi Seli

Balıkesir’den Nusaybin’e Sevgi Seli

Balıkesir’den Nusaybin’e Sevgi Seli

Balıkesir’den Nusaybin’e Sevgi Seli

Balıkesir’den Nusaybin’e Sevgi Seli

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim