• BIST 9716.77
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 22 °C
  • Ankara 27 °C
  • İzmir 22 °C

Balıkesir'de yaz spor okulları çocukları ve gençleri bekliyor

Balıkesir'de yaz spor okulları çocukları ve gençleri bekliyor
Okulların yaz tatiline girmesiyle birlikte Türkiye'nin çeşitli illerinde gençlere ve çocuklara yönelik yaz spor okulları hizmet vermeye başladı.

Okulların yaz tatiline girmesiyle birlikte Türkiye'nin çeşitli illerinde gençlere ve çocuklara yönelik yaz spor okulları hizmet vermeye başladı.

Balıkesir Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü bünyesinde, "Haydi Çocuklar Yaz Spor Okullarına" sloganıyla hayata geçirilen projede, yaz spor okulları 22 branşta 5-18 yaş aralığındaki öğrencilere kapılarını açtı.

Gençlerin ve çocukların erken yaşta spora eğilmeleri ve yaz aylarında da farklı aktivitelerle günlerini geçirmeleri hedefiyle 2 grupta gerçekleşen İl Spor Merkezleri ve Engelliler İl Spor Merkezleri etkinlikleri büyük ilgi görüyor.

İl Spor Merkezleri bünyesinde; atletizm, basketbol, badminton, bisiklet, bocce, boks, eskrim, jimnastik, güreş, judo, karate, kick boks, satranç, masa tenisi, okçuluk, tekvando, voleybol, triatlon, yüzme, vücut geliştirme-fitnes ve futbol branşlarında ücretsiz kurslar yer alıyor.

Engelli gençlerin ve çocukların da sporla iç içe olmaların hedefleyen Balıkesir Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü, Engelliler İl Spor Merkezleri kapsamında da şu branşlar yer veriyor;

İşitme engelliler: Atletizm, judo, basketbol, karate, futbol

Bedensel engelliler: Atletizm, halter ve okçuluk

Görme engelliler: Yüzme

Yaz spor okullarında ayrıca özel sporcular ise; atletizm, basketbol ve futbol branşlarında eğitim görüyorlar.

Balıkesir Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü tarafından gerçekleştirilen yüzme kurslarında 6 ve 18 yaş arası 6 Grupta yaklaşık 150 öğrenci kurs görüyor.

İl müdürlüğü bünyesinde görev yapan yüzme antrenörü Ogün Yıldız, 6-18 yaş arası yüzmeyi öğrenmek isteyen Balıkesirli gençleri eğitip, profesyonel anlamda onlara yardımcı olarak yüzme öğrettiklerini söyledi.

Yıldız, "Balıkesir Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü'nün açmış olduğu yaz spor okullarında yüzme derslerimize 18 öğrencimiz ile başladık. Ramazan Bayramı'na kadar devam edecek yüzme kurslarımız sayesinde öğrencilerimiz yüzmeyi öğrenme fırsatı bulacaklar. Yüzme öğrenmek isteyen miniklerimizi ve gençlerimizi Balıkesir Gençlik İl Müdürlüğü'nün açmış olduğu yüzme kursuna bekliyoruz." diye konuştu.

Balıkesir Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü'nün bir diğer kursu olan futbol okulu da gençlerden büyük ilgi görüyor. Futbolu seven ve profesyonel anlamda öğrenmek isteyen öğrenciler, il müdürlüğünün açmış olduğu futbol okuluna giderek futbol eğitimi alıyorlar.

Gençlik hizmetleri bünyesinde görev yapan futbol antrenörü Onur Çelik, "futbolu taktiksel çalışmalarla daha iyi nasıl oynatabiliriz" başlığı altında futbol okuluna gelen öğrencilere eğitim verdiklerini ifade etti.

Antrenör Çelik, "Biz Balıkesir Gençlik İl Müdürlüğü olarak futbol branşında şu anda 2002, 2003, 2004 ve 2005 doğumlu çocuklarla beraber antrenmanlarımızı gerçekleştiriyoruz. Yaklaşık 16 kişilik gruplar halinde öğrencilerimiz, futbolu daha iyi oynama fırsatı buluyorlar. 100'e kadar öğrencimiz bulunuyor, her grupta 16 öğrencimiz oluyor. 3 dönem şeklinde gerçekleşen futbol okulunda havaların sıcak olmasından dolayı serin ve sabah erken saatlerde antrenmanlarımızı yapıyoruz." diye konuştu.

Yaz spor okuluna katılmak isteyen engelli öğrenciler kayıtlarını Engelliler İl Spor Merkezleri ya da www.engelsizspor.gm.gov.tr adresinden yapabilecekler.

Diğer branşlara kayıt yaptırmak isteyen öğrenciler ise Balıkesir Gençlik Merkezi ya da Balıkesir Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü'ne başvurabilecekler.

Cihan

Balıkesir'de yaz spor okulları çocukları ve gençleri bekliyor

Balıkesir'de yaz spor okulları çocukları ve gençleri bekliyor

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim