• BIST 9079.97
  • Altın 2322.902
  • Dolar 32.3523
  • Euro 34.9788
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 13 °C
  • İzmir 18 °C

Balıkesir’de Turizm Haftası Ayvalık’tan Başlatıldı

Balıkesir’de Turizm Haftası Ayvalık’tan Başlatıldı
Turizm haftası nedeniyle Ayvalık Bacacan Otel Toplantı Salonunda İlçe Turizm Müdürlüğü tarafından organize edilen açılış programına; Balıkesir Valisi...

Balıkesir ve ilçesi Ayvalık'ta turizm haftası başladı.

Turizm haftası nedeniyle Ayvalık Bacacan Otel Toplantı Salonunda İlçe Turizm Müdürlüğü tarafından organize edilen açılış programına; Balıkesir Valisi Mustafa Yaman mazereti nedeniyle katılamazken, Balıkesir İl Kültür Müdürü Mustafa Çaltı, Ayvalık Kaymakamı Namık Kemal Nazlı, Ayvalık Belediye Başkanı Rahmi Gençer, Ayvalık İlçe Turizm Müdürü Yasemin Gençer, daire amirleri, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, turizm sektörü temsilcileri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Toplumda turizm bilincini geliştirmek, iç turizmi canlandırmak ve halkın turizm hareketlerine katılımını sağlamak amacıyla 1976 yılından bu yana 15-22 Nisan tarihleri arasında kutlanan Turizm Haftası etkinliğinin açılış programı saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın bir ağızdan söylenmesi ile başladı.

Programın açılışında konuşan Ayvalık İklçe Turizm Müdürü Yasemin Gernçer, başlangıçta turizm sezonunun açılışı olarak kutlanılan Turizm Haftası'nın günümüzde anlamının değiştiğini belirterek, "Turizmin bütün bir yıla yaygınlaştırılması, alternatif turizm türleriyle bu konuda bakanlığımız ve turizm sektörü tarafından yapılan çalışmalar hafta boyunca çeşitli etkinliklerle gençlere ve halka anlatılmakta, turizmden en yüksek geliri sağlamada yapılması gerekenler ve ilçemizdeki değerlere sahip çıkma konusunda halkımız bilinçlendirilmektedir" dedi.

Turizm sektöründe rekabet gücünü belirleyen unsurların günümüzde çeşitlenerek arttığını gözlemlediklerini ifade eden Yasemin Gençer, "Yakın geçmişe kadar turistik kaynakların kalitesi, çeşitliliği, rakiplerden farklılığı, benzerliği gibi unsurlar turizm ürünün niteliğini belirlerken; bugün destinasyonun, tatil yerlerinin kendine has özelliklerinin korunması ve geliştirilmesi giderek önem kazanmaktadır" diye konuştu.

Programda konuşan Balıkesir İl Kültür Müdürü Mustafa Çaltı da, turizmin ekonomik getirilerine dikkat çekerek, "Balıkesir'de en önemli turizm merkezi Ayvalık'tır. Bu yüzden de Ayvalık'a son derece önem veriyoruz. İnşallah Ayvalık Balıkesir'deki bu öncülüğünü sürdürecektir. Ancak Erdek'te turizm kalitesi hızla düşüş ivmesi göstermektedir. Bunun yanı sıra da turizm sezonunu fırsat bilen esnaf ve turizmciler tüm ürünlerde fiyatlarını neredeyse üç kat arttırmaktadır. İnşallah Ayvalıklı turizm işletmecileri ve esnafları bu fırsatçılık yanlışına düşmez" diye konuştu.

BAŞKAN GENÇER, "AYVALIK KORUNMASI GEREKEN KENTTİR"

Açılış programında konuşan Ayvalık Belediye Başkanı Rahmi Gençer ise; Ayvalık denilince ilçenin yerlisinin yanı sıra Ayvalık'a misafir olarak gelenlerin de yüreklerinin titrediğini vurgulayarak, "Ayvalık kültürüyle, doğal güzellikleri ve coğrafi konumuyla farklı bir turizm merkezidir. Ayvalık; tabiat parkıyla, tarihi mimarisiyle, iklimiyle korunması gereken bir kenttir. Ayvalık'ı korumalıyız. Hepimiz Ayvalık'ı korumalıyız. Burada bulunan hepimiz Ayvalık'ı korumak istiyoruz. Bu yüzden de Ayvalık'ın sit alanlarıyla koruma altına alınmış olmasını ben çok önemsiyorum" dedi.

Ayvalık'lıların turizmi içinde sindirmesi gerektiğine işaret eden Başkan Gençer, ilçe ekonomisinin en önemli çıkış kaynağınında turizmden geçtiğini sözlerine ekleyerek, Ayvalık'taki turizmin sadece yaz sezonunda değil, 12 aya yayılan bir yelpazede genişlemesini diledi.

KAYMAKAM NAZLI'DAN ŞAİRANE SÖZLER

Açılış programında konuşan Ayvalık Kaymakamı Namık Kemal Nazlı ise; Biz bir kıza sevdalıyız. Gözleri bazen mavi bazen yeşile çalan. Saçları poyrazda ayrı, lodosta ayrı dalgalanan. O kızın ismi; Ayvalık… İnsanın böylesi bir sevdası varsa, başı hiçbir zaman beladan kurtulmaz. Birçok insanın, delikanlının gözü o kızda olabilir. Ama ona gerçekten sevdalanan yiğit ona sahip olur. Bu yiğitlerde bizleriz. Sizlersiniz" diye konuştu.

Konuşmaların ardından Ayvalık turizminin gelişmesinde emekleri olan eski turizmcilerle yeni nesil turizm işletmecilerine Ayvalık İlçe Turizm Müdürlüğü tarafından hazırlanan plaketler protokol üyeleri tarafından dağıtıldı.

Balıkesir’de Turizm Haftası Ayvalık’tan Başlatıldı

Balıkesir’de Turizm Haftası Ayvalık’tan Başlatıldı

Balıkesir’de Turizm Haftası Ayvalık’tan Başlatıldı

Balıkesir’de Turizm Haftası Ayvalık’tan Başlatıldı

Balıkesir’de Turizm Haftası Ayvalık’tan Başlatıldı

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim