• BIST 9794.74
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 23 °C
  • Ankara 28 °C
  • İzmir 24 °C

Balıkesir’de Su Borusu Patladı: 1 Ölü 2 Yaralı

Balıkesir’de Su Borusu Patladı: 1 Ölü 2 Yaralı
Balıkesir'de ana su borusu patlaması neticesinde zemin katlarda bulunan çok sayıda evi su bastı.

Balıkesir'de ana su borusu patlaması neticesinde zemin katlarda bulunan çok sayıda evi su bastı. Su baskınından yaralı olarak kurtarılan 70 yaşındaki Nadire P. hastanede yaşamını yitirdi.

Balıkesir'de Altıeylül ilçesi Plevne Mahallesi Demiryolu Caddesi üzerinde bulunan ana su borusunun patlaması neticesinde bir çok evin bodrum katını su bastı. 70 yaşındaki Nadire P. kızı H.P ve torunu M.A ile Açelya Sokak Sözer apartmanında yaşadıkları bodrum katında mahsur kaldılar. Arama kurtarma ekiplerinin çalışmaları sonucunda kaldıkları yerden çıkartılan aile Atatürk Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Nadire P hastanede yaşamını yitirirken M.A ve H.P'nin tedavileri sürdürülüyor.

Olay yerine Balıkesir Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı ve BASKİ'ye bağlı bir çok ekip sevk edildi. Ekipler iş makineleri ve su motorları ile bodrum katlardaki suyu tahliye etme çalışmalarını sürdürüyor. BASKİ Genel Müdürü Mustafa Bayram yaptığı açıklamada daha önce başlayan bir sızıntıyı kontrol altına almak amacıyla programlı bir su kesintisi yapıldığını belirterek "Bu hattın tamiratını biz bugün yaklaşık saat 15 sularında tamamladık ve suyumuzu verdik. Ancak bu patlamayla ilgili bilgi saatinden tam olarak emin değilim saat 22 20 gibi oldu . Patlamaya bakıldığında cdp boru cam elyaflı bir boru, çokta sağlıklı bir boru değil. Bizim imalata yakın bir noktada kontrollü olarak suyu vermemize rağmen o aradan sonra bir patlama olduğu söyleniyor. Bu patlama nedeniylede maalesef üzgünüz bir evin bodrumunu su bastı. Buradaki ailelerimiz zarar gördü. Hastaneden 1 kişinin hayatını kaybettiği söyleniyor o konuda çok üzgünüz, inşallah öğle değildir. Biz BASKİ olarak elimizden gelen tüm desteği yapıyoruz. Şuanda arkadaşlarımız özellikle tamir yaptığımız bölüm beton içine alınmıştı sıkıntı yoktu. Yeni patlayan bölümle ilgili tamirat çalışmalarını yapıyoruz. Bodrum katlarda BASKİ itfaiye ve zabıta tarafından zarar tespitleri yapılacak. Arkadaşları ve halkımızı mağdur etmeyeceğiz. Sağduyu bekliyoruz kimsenin istediği bir şey değil. Bu tür arızalar sık oldu üst üste geldi ve ekibimizde bu konuda gerçekten tecrübeli beklenmedik bir şey oldu.Bu mübarek gecede halkımıza yaşanan bu sıkıntıdan dolayı Büyükşehir Belediye Başkanımız ve biz BASKİ olarak üzgünüz inşallah en kısa sürede bu arıza giderilir"dedi.

Balıkesir’de Su Borusu Patladı: 1 Ölü 2 Yaralı

Balıkesir’de Su Borusu Patladı: 1 Ölü 2 Yaralı

Balıkesir’de Su Borusu Patladı: 1 Ölü 2 Yaralı

Balıkesir’de Su Borusu Patladı: 1 Ölü 2 Yaralı

Balıkesir’de Su Borusu Patladı: 1 Ölü 2 Yaralı

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim