• BIST 9079.97
  • Altın 2307.515
  • Dolar 32.3424
  • Euro 35.0714
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 17 °C
  • İzmir 21 °C

Balıkesir'de patlama 6 işçi yaralı

Balıkesir'de patlama 6 işçi yaralı
Balıkesir de patlayıcı madde ve av malzemesi üreten fabrika'da patlama meydana geldi.

Balıkesir’in Karasi İlçesi’nde, patlayıcı madde ve av malzemeleri üreten bir şirkette, fişek sıkıştırma işlemi esnasında patlama oldu. Güvenlik kamerasına yansıyan patlamada beş ’i kadın 6 işçi yara aldı . Hastaneye kaldırılan ve sıhhat durumları iyi olan yaralılardan 4’ü taburcu edildi.

Olay, gün içerisinde saat 10.03’te, ilçeye 12 kilometre uzaklıktaki Kavaklı Mahallesi yakınlarında kurulu patlayıcı madde ve av malzemeleri üreten bir fabrikata vuku buldu . Üretimi gercekleşen av tüfeği fişeklerinden biri sıkıştırma işlemi esnasında patladı. Yaklaşık 300 işçinin çalıştığı fabrikanın imalathanesinde gerçekleşen patlamada işçilerden Mine Sağlam, Hamza Uygun, Duygu Güner, Damla Katılmış, Fatma Sakar, Çiğdem Akgün yara aldı . Hafif yaralanan işçiler, ambulanslarla Balıkesir Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı. Tedavisi tamamlanan işçilerden 4’ü taburcu edildi. Diğer iki işçinin sıhhat durumlarının da iyi olduğu açıklandı . Patlama ertesi fabrikada üretim durduruldu, işçilere bir gün izin verildi. Olayla alakalı tahkikat başlatıldı.

FABRİKA SAHİBİ KAZAYI ANLATTI

Şirket sahipleri İsmail Yavaşça ve oğlu Emrah Yavaşça, olayın peşinden gazetecileri fabrikaya davet ederken, "Burada bir kaza vuku buldu . Çok şükür kaza çok fazla çok büyük değil. Fabrikamızın av fişeği bölümünde saat 10.03’de gerçekleşen kazada 6 arkadaşımız ufak yaralanmalar ve panik atak neticesi hastaneye gitti. 4 arkadaşımız taburcu edildi. Hamza Uygun ve Mine Sağlam’ın tedavileri sürüyor. İkisinin durumu da iyi. Yalnızca kol ve kalçalarında çizikler var" diye belirtti .
Kazanın oluşumu ile alakalı veri (bilgi) veren Yavaşça, şu şekilde açıkladı : "Biz av fişeklerinin boş kovanları ile üretim yapıyoruz. Bu fişeklerin altında bir ecza kısmı var. Bu ezca kısmı, ateşlenmeye yarayan mekanizma. Biz bunun içine 1. beş gram aşamasında barut koyuyoruz, bu barutun üstüne de makinamız plastik tapa ile birlikte küçük kurşun bilyeler yerleştiriyor. Olmaz dediğimiz şeylerden biri gerçekleşiyor. Kapsül makinada hareket sırasında bir saçmanın üzerine sert bir şekilde basıyor. Kovanlar yan yana olduğundan dolayı 3 gram av barutu beraber patlıyor. Bu av barutu patlama sırasında hep kapanarak hareket ettiği için bir şarapnel etkisi yaratıyor. Patlayan fişekteki sarı metaller arkadaşlarımızın koluna ve kalçasına isabet ediyor. Sonuç olarak şu anda herhangi bir şey yok. Üretim bölümünde de yıkım ve benzeri zarar yok."
Kaza anını ve patlama görüntülerini basın mensuplarına izleten Yavaşça, " Bütün işçilerimize geçmiş olsun. Bu bize bir ders olsun. küçük ayrıntılar belki fakat dikkat etmemiz lazım gelen şeyler olduğunu gördük" diye belirtti .

 

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim