• BIST 9530.47
  • Altın 2477.556
  • Dolar 32.4275
  • Euro 34.7132
  • İstanbul 17 °C
  • Ankara 15 °C
  • İzmir 17 °C

Balıkesir’de 3 Mayıs Türkçülük Günü Etkinlikleri

Balıkesir’de 3 Mayıs Türkçülük Günü Etkinlikleri
Milliyetçi Hareket Partisi Karesi İlçe Başkanı Mahir İnce düzenlediği basın toplantısında "3 Mayıs Türkçülük Günü" kavramı ve düzenlenecek etkinlikler...

Milliyetçi Hareket Partisi Karesi İlçe Başkanı Mahir İnce düzenlediği basın toplantısında "3 Mayıs Türkçülük Günü" kavramı ve düzenlenecek etkinlikler hakkında bilgiler verdi.

Balıkesir'de 3 Mayıs'ta kullanacak olan "Türkçülük Günü" kavramı ve etkinlikleri hakkında açıklama yapan Milliyetçi Hareket Partisi Karesi İlçe Başkanı Mahir İnce "Türkçülük; Türk olmak, Türk Milletinden olmaktır. Milliyetçilik kavramının bilinmediği dönemlerde, Türk Milliyetçiliği fikri "Türkçülük" kelimesiyle ifade edilmiştir. Türkçülüğün tarihi gelişiminden bahsetmek istiyorum. Milliyetçilik fikri bütün dünyaya Fransız İhtilali ile yayılmaya başlamıştır. Bütün dünyayı kasıp kavuran bu akıma Osmanlı aydınları da kayıtsız kalmamıştır.Bu durumu "Üç Tarz-ı Siyaset "isimli uzun makalesinde büyük Türkçü Yusuf Akçura şöyle açıklamıştır: Osmanlı aydınları devletin parçalanmasını engellemek için önce "Osmanlıcılık" fikrine sarıldılar fakat bunun Osmanlı içinde yaşayan Rum , Bulgar, Sırp gibi gayri Müslim toplulukları bir arada tutmaya yetmediğini gördüler.

İSLAMCILIK

Çünkü İngiltere ,Fransa, Rusya gibi devletler bu toplulukları Osmanlıya karşı bağımsızlık için kışkırttılar. Bundan sonra Osmanlı aydınları sadece Müslümanları içine alan bir devlet oluşturmak için "İslamcılık" fikrine yöneldiler fakat bu defa da özellikle İngiliz oyunlarıyla Araplar Osmanlıdan ayrılmak için isyan ettiler. Son çare olarak Anadolu'da ve Balkanlarda ebediyen yaşayacak yeni bir Türk devleti kurmak isteyen milliyetperver aydınlar Türkçülüğü yani Türk Milliyetçiliğini benimsemişlerdir. Birinci Dünya Savaşı'ndan sonra Mustafa Kemal Atatürk Başkanlığında Türk Milliyetçiliği etrafında birleşen ekip ve onlara inanan, güvenen Büyük Türk Milleti "İstiklal Savaşı'nı yapmıştır. Büyük zaferlerden sonra ebedi Türk yurdu olan bu topraklarda Türkiye Cumhuriyeti Devleti'ni kurmuşlardır"dedi.

HEDEF TÜRK MİLLİYETÇİLERİNİN DİRENCİNİ KIRMAK

Jeopolitik ve jeostratejik bakımdan çok önemli olan Anadolu coğrafyasında küresel güçlerin egemenlik kurma istekleri bitmediğini ve bundan sonrada bitmeyeceğinin altını çizen Başkan İnce " Şu gerçek çok iyi bilinmelidir ki emperyalistlerin ve bölücülerin kötü emellerinin önündeki en büyük engel Türk Milliyetçileridir. Bu nedenle küresel güçlerin ve içerideki işbirlikçilerin birinci hedefi Türk Milliyetçilerinin direncini kırmaktır. Hedeflerine ulaşmak için ikinci büyük saldırıyı 1944 yılında organize bir şekilde yapmışlardır. Türkçülere ve milliyetçilere haksız yere tabutluklarda ve zindanlarda işkence yapmış çile çektirmişlerdir. Ancak Milliyetçi Hareket Partisi'ne gönül verenler ve Türk Milleti, Türklüğü ve Türkiye Cumhuriyetini ebediyen yaşatmak için tarih boyunca mücadele etmiştir. Bundan sonra da Başbuğ Alpaslan Türkeş ve büyük Türkçü Nihal Atsız'ın izinde kararlılıkla mücadeleye devam edecektir. Biz de Milliyetçi Hareket Partisi Karesi İlçe Başkanlığı olarak yapılan bu zulümleri , haksızlıkları hatırlatmak ve olayın kahramanlarını rahmet ve minnetle yad etmek için bir program düzenledik" şeklinde konuştu.

Etkinlikler hakkında da bilgiler veren Başkan İnce "AHP Meydanında Otağ kurulacak. Bu çerçevede Milli Kuvvetler Caddesi'nden Mehteran ve 16 Türk Bayrağının geçişi Ali Hikmet Paşa Meydanı'nda "Türkçülük Günü" İle ilgili konuşmalar yapılıp şiirler okunacak. Saat 17.30'da başlayacak programa tüm Balıkesir halkımız davetlidir.

Balıkesir’de 3 Mayıs Türkçülük Günü Etkinlikleri

Balıkesir’de 3 Mayıs Türkçülük Günü Etkinlikleri

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim