• BIST 9524.59
  • Altın 2490.271
  • Dolar 32.5113
  • Euro 34.7174
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 20 °C
  • İzmir 19 °C

Balıkesir Üniversitesi Öğrencilerinden Teröre Tepki

Balıkesir Üniversitesi Öğrencilerinden Teröre Tepki
Balıkesir Üniversitesi öğrencileri, Ankara'da yaşanan terör saldırısını basın açıklaması yaparak kınadı.

Balıkesir Üniversitesi öğrencileri, Ankara'da yaşanan terör saldırısını basın açıklaması yaparak kınadı.

Ankara'da yaşanan hain saldırıya tepkiler çığ gibi büyüyor. Balıkesir Üniversitesi'nde okuyan öğrenciler, Necati Eğitim Fakültesi önünde bir basın açıklaması yaparak teröre lanet yağdırdı. Grup adına açıklama yapan İbrahim Köse, yaptıkları açıklamayı ülkenin vatansever gençleri olarak gerçekleştirdiklerini söyledi.

Ankara'daki saldırının, Türkiye'de huzur, sükun ve kardeşlik ikliminin hakim olmasından rahatsız olan odaklar tarafından yapıldığını söyleyen Köse, "Onlarca insanımızın ölümüyle sonuçlanan terör saldırısını şiddetle kınıyoruz. İnsanlığa yönelik bu saldırıda hayatını kaybedenlere başsağlığı diliyor tedavileri devam eden yaralı kardeşlerimize de acil şifalar diliyoruz. Sabrımızla oynamanız nafiledir, bilinmelidir ki sabrımız kadar metanetimiz de güçlüdür. Tahrik dolu hainliklere asla prim vermeyiz . Birlik ve beraberliğimizi, dayanışmamızı artırmak için de her türlü mücadeleyi vereceğiz, tüm arzularınızı kursaklarınızda bırakacağız. İç ve dış mihraklarca ülkemizin huzuru ve refahı, birliği, beraberliği kardeşliği hedef alınıyor. Bu durumun farkındayız. Güçlü Türkiye hedefi her dönemde küresel güçleri ve onların yerli işbirlikçilerini rahatsız etmiştir. Bu rahatsızlık terör eylemlerini provokasyon faaliyet ve sosyokültürel alana yönelik çatışma ve kutuplaşma arayışları olarak tezahür ettirilmiştir" dedi.

Terör yapılanmalarının ve faaliyetlerinin her birinin faili ve sorumlularının farklı olmasına rağmen hedeflerinin ortak olduğunu dile getiren üniversite öğrencisi İbrahim Köse, "Hedef bölgesinde huzuru, demokratik kültürü, kardeşlik ve birlik iklimi ile öne çıkan Türkiye'nin yolunu kesmek güçlü ve büyük Türkiye yolculuğunu sona erdirmektir. Ayrıca bu provokasyon ve terör eylemlerinden nasiplenmeye çalışan mankurtlara vatanını ve milletini seven bir üniversite gençliği olarak buna fırsat vermeyeceğimizi bildiririz. Sonuna kadar devletimizin bekası için bedel ödeyip, cansiparane bir şekilde terörle mücadele eden Emniyetimizin, Silahlı Kuvvetlerimizin, Hükümetimizin, Devletimizin yanındayız. Terörün ve teröre dolaylı, dolaysız destek veren yardakçıların ise karşısındayız. Bilinmelidir ki ülkemiz üzerinde ameliyat yapılmasına bugüne kadar izin vermedik, bundan sonra da izin vermeyeceğiz. Rabbim ülkemizin birliğini ve dirliğini bozmaya çalışanları "Kahhar" ismiyle kahrı perişan eylesin. Bu tür saldırı ve provokasyonlara tepkimizi ortaya koymak amacıyla tüm üniversiteli kardeşlerimizi duyarlı olamaya ve bizi bir ve beraber yapan al bayrağımızı her yerde dalgalandırmaya davet ediyoruz" şeklinde sözlerini sonlandırdı.

Grup basın açıklaması sonrası olaysız bir şekilde dağıldı.

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim