• BIST 9695.16
  • Altın 2430.366
  • Dolar 32.529
  • Euro 34.865
  • İstanbul 25 °C
  • Ankara 28 °C
  • İzmir 28 °C

Balıkesir Sanayi Odası Başkanı Uğur, iki bakana şehri anlattı

Balıkesir Sanayi Odası Başkanı Uğur, iki bakana şehri anlattı
Balıkesir Sanayi Odası (BSO) Başkanı İsmail Uğur, Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık ile Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci'yle görüşerek,...

Balıkesir Sanayi Odası (BSO) Başkanı İsmail Uğur, Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık ile Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci'yle görüşerek, bölgenin sıkıntılarını ve yatırım imkanlarını anlattı. Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Sanayi Odaları Konsey Toplantısı'na katılan BSO Başkanı Uğur, burada iki bakanla görüştü. BSO'nun Edremit ilçesinde yapılan Balıkesir Ekonomik İstişare Toplantısı hakkında da bilgi verdi.

İki ay arayla bir ilçede düzenlenen istişare toplantısında, ilin dinamiklerini buluşturarak sıkıntıların yerinde çözülmesine gayret ettiklerini belirten Uğur, "Her şeyi devletten bekleme alışkanlığı, Balıkesir'de büyük ölçüde aşıldı. Balıkesir, sanayi yatırımları yönüyle fevkalade üstün avantajlara sahip. Özellikle Türkiye'nin ilk yerli otomobiline en uygun yatırım alanının Balıkesir olduğu konusundaki ısrarımızı sürdürüyoruz. Altyapı, ulaşım, pazarlama olanaklarıyla Balıkesir'in desteklenmesiyle Türkiye'ye önemli ölçüde katma değer sağlayabileceğimize inanıyorum." dedi.

Bakan Tüfenkci ise hükümet olarak çözüm odaklı bir hizmet anlayışları olduğunu, iş dünyasına destek olmaya devam edeceklerini belirtti. İş dünyasının daha çok üretmesini ve kazanmasını sağlamak istediklerini söyleyen Tüfenkci, sanayi odalarının sıkıntılarının çözümü noktasında ellerinden geleni yapacaklarına işaret ederek, sanayi sektörüne yönelik çalışmaların öncelikli takipçisi olduğunu ifade etti.

Bakan Işık da yıl içerisinde Borsa İstanbul bünyesinde kurulacak Fikri Mülkiyet Borsası ile patentlerin ticarileşmesi açısından çok iyi sonuçlar alacaklarını belirterek, Patent Kanunu'nu da TBMM gündemine taşımayı ve iki hafta sonra Ekonomi Koordinasyon Kurulu'na bu konularla ilgili sunum yapmayı hedeflediklerini anlattı. Türkiye'nin sanayi ihracatında düşük teknolojili ürünlerden orta teknoloji seviyesine sahip ürünlere çıktığına dikkat çeken Işık, bunların ihracattaki payının yüzde 4 civarında olduğunu kaydetti.

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim