• BIST 9524.59
  • Altın 2503.102
  • Dolar 32.5844
  • Euro 34.5241
  • İstanbul 12 °C
  • Ankara 10 °C
  • İzmir 15 °C

Balıkesir madende toprak kayması: 2 ölü ve yaralılar var

Balıkesir madende toprak kayması: 2 ölü ve yaralılar var
Balıkesir'in İvrindi ilçesine bağlı Gözcüçayır köyü yakınlarında bulunan madende yaşanan ve 2 işçinin öldüğü, 2 işçinin de Yaralandığı göçüğün ardından ortaya çıkanlar yürek burktu. İşçilerin geride bıraktıkları ayakkabıları, çalıştıkları kürekleri acılı


Balıkesir'in İvrindi ilçesine bağlı Gözcüçayır köyü civarında bulunmakta olan madende yaşanan ve 2 işçinin öldüğü, 2 işçinin de yaralandığı göçüğün arkasından ortaya çıkan detaylar yürekleri dağladı. İşçilerin geride bıraktıkları ayakkabıları, çalıştıkları kürekleri acılı aileleri yasa boğdu.

İvrindi Gözlüçayır mahallesi civarında 1 yıldır faaliyet gösteren ve Antimuan maddesi çıkartılan madende, saat akşam vakitlerinde yaşanan göçükte, Mehmet Tunç (35) ve Ramazan Baranç (32) hayatını kaybetmişti. Ramazan Argun ve İsmail Manay isimli 2 işçi ise, göçükten yaralı olarak kurtarılarak İvrindi Devlet Hastanesi'ne kaldırılmış, hayati tehlikelerinin olmadığı öğrenilmişti. Olay yerinde, AFAD ve UMKE ekipleri çalışma yapmış, olay esnasında İvrindi kazasında iftar programında olan Balıkesir Valisi Ahmet Turhan da olay yerine giderek çalışmaları inceledi.

İŞÇİLERİN GERİDE BIRAKTIKLARI YÜREKLERİ BURKTU
Toprak kayması neticesinde yaşanan göçüğün bulunduğu yere birkaç adım mesafede işçilerin ayakkabıları, çalıştıkları kürekleri ve iftar yemeği için yanlarında getirdikleri zeytin ve domatesten oluşan iftarlıklarının bulunması yürekleri sızlattı. 
Yaşanan facia ile ilgili açıklamada bulunmakta olan maden çalışanlarından Hüseyin Özdemir, "Ben ileride kapının girişinde bekçiyim. Olayın olduğu sırada ben burada yoktum. Yukarıdan taşın kopup düştüğünü beyan ettiler. Burada 5 kişi çalışıyor zaten, kazanın olduğu sırada 4 kişilerdi. İkisi yaralı, ikisi mevta. Maalesef öldüler. Yerden mal seçerlerken yukarıdan kaya kopuyor geliyor vuruyor. Bu alanlarda 1 yıldan beri çalışıyor. Burada Antimuan madeni çıkartılıyor. Ben, 2 ay kadar önce de büyük bir acı yaşadım. Soma'daki kömür madeni faciasında, kız kardeşimin kocasını Kemal Çapan ve köyümüzden arkadaşım olan Şerafettin kardeşimi kaybetmiştim. İkisinin de 3'er tane çocuğu kalmıştı. Üzgünüz, elimizden gelen bir şey yok" dedi.
Hayatını kaybeden işçilerin cenazelerinin, memleketleri Kütahya'ya gönderileceği söylendi.

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim