• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 10 °C
  • İzmir 15 °C

Balıkesir KESK üyeleri düşük zammı protesto için bordro yaktı

Balıkesir KESK üyeleri düşük zammı protesto için bordro yaktı
Balıkesir'de Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu (KESK) üyesi memurlar, yaşanan hak kayıpları ve düşük zammı bordro yakarak protesto etti.

Balıkesir'de Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu (KESK) üyesi memurlar, yaşanan hak kayıpları ve düşük zammı bordro yakarak protesto etti. KESK Balıkesir Şubeler Platformu adına açıklama yapan Dönem Sözcüsü İsmail Yılmaz, kamu emekçilerinin insanca yaşam taleplerinin karşılanması gerektiğini belirterek, "AKP hükümeti, kamuda ücret adaletsizliklerine, vergi dilimi uygulamaları ile gelirlerimizin gasbına son vermelidir. Asgari ücret 1900 TL olmalı. Tüm kamu emekçilerinin ücretleri yoksulluk sınırının üzerine çıkarılmalıdır." dedi.

KESK Balıkesir Şubeler Platformu üyesi bir grup akşam saatlerinde TÜİK Meydanı'nda toplanarak bir süre slogan attı. Polisin geniş güvenlik önlemleri aldığı eylemde gurup, "Sadaka değil toplu sözleşme", "Devlet güdümlü sendikaya hayır", "Sefalete teslim olmayacağız" şeklinde slogan attı.

KESK Balıkesir Şubeler Platformu adına açıklama yapan Dönem Sözcüsü İsmail Yılmaz, 7 Haziran genel seçimlerinde ortaya çıkan halk iradesini hiçe sayarak, 1 Kasım'da ülkeyi erken seçime götüren AK Parti'nin , bu dönemde ortaya koyduğu politikaların ülkeyi bir felakete sürüklediğini bildirdi. Toplumda yaratılan kutuplaştırma siyaseti, ayrımcılık, hukuksuzlukları eleştiren Yılmaz, "Ülkemizde ve bölgede ortaya konulan savaş siyaseti iktidar için "Her yol mubah" anlayışının bir sonucu olarak ortaya çıkmıştır. Toplum AKP'li olanlar ve olmayanlar şeklinde ikiye bölünmüş olup maalesef kutuplaştırma siyasetinde ısrarcılık devam etmektedir." dedi.

2016 ve 2017 yıllarını kapsayan toplu sözleşme sürecenin iki seçim arasına sıkıştırılarak oldu bittiye getirildiğini ifade ederek, "O dönem milletvekili bile olmayan Çalışma Bakanı ile Memur-Sen arasında oynanan bir tiyatro ile sonlandırılarak, kamu emekçilere müjde olarak kamuoyuna sunulmuştur. AKP Hükümeti, kamuda ücret adaletsizliklerine, vergi dilimi uygulamaları ile gelirlerimizin gasbına son vermelidir. Kamuda liyakat ve benzeri ilkelere uygun hareket edilmeli, haksız terfi ve atamalara son verilmedir. Asgari ücret 1900 TL olmalı. Tüm kamu emekçilerinin ücretleri yoksulluk sınırının üzerine çıkarılmalıdır." diye konuştu.

Basın açıklamasının ardından KESK üyeleri ellerindeki bordroları yaktı. Grup daha sonra olaysız bir şekilde dağıldı.

Balıkesir KESK üyeleri düşük zammı protesto için bordro yaktı

Balıkesir KESK üyeleri düşük zammı protesto için bordro yaktı

Balıkesir KESK üyeleri düşük zammı protesto için bordro yaktı

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim