• BIST 9693.46
  • Altın 2506.054
  • Dolar 32.5782
  • Euro 34.7401
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 22 °C
  • İzmir 21 °C

Balıkesir İl Milli Eğitim Müdürü görevi kötüye kullanmaktan yargılanacak

Balıkesir İl Milli Eğitim Müdürü görevi kötüye kullanmaktan yargılanacak
Balıkesir İl Milli Eğitim Müdürü Yusuf Cengiz, Karesi İlçe Milli Eğitim Müdürü, üç şube müdürü ve bir okul müdürü hakkında, görevi kötüye...

Balıkesir İl Milli Eğitim Müdürü Yusuf Cengiz, Karesi İlçe Milli Eğitim Müdürü, üç şube müdürü ve bir okul müdürü hakkında, görevi kötüye kullandıkları iddiasıyla iddianame hazırlandı. Eğitim-Sen Balıkesir Şube Başkanı Özgür Sarıbülbül'ün şikayeti üzerine söz konusu kişilerin, norm kadro fazlası müdür yardımcısı çalıştırmak suretiyle kamu zararına sebep oldukları iddia ediliyor. Balıkesir 4. Asliye Ceza Mahkemesi'nde görülecek davanın ilk duruşması, 4 Şubat 2016 tarihinde yapılacak. Sarıbülbül ayrıca mahkeme kararlarına rağmen 13 okul müdürünü göreve iade etmeyenler aleyhine Balıkesir İdare Mahkemisi'ne, 2 bin 500'er liralık manevi tazminat davası için başvurdu.

Eğitim-Sen Şube Başkanı Sarıbülbül, sendika merkezinde düzenlenen basın toplantısında konuya ilişkin açıklama yaptı. Hukukun herkese lazım olduğunu belirterek, "Ne kadar yüksekte olursanız olun, yasalar sizden de yüksektir." dedi. Karesi ilçesinde bulunan İbrahim Bodur Mesleki Eğitim Merkezi'ninmüdür yardımcılığı için altı norm kadro olmasına rağmen yedinci müdür yardımcısı olarak A.S.'nin görevlendirildiğini belirten Özgür Sarıbülbül, "Yapılan görevlendirme Norm Kadro Yönetmeliği'ne aykırı olarak gerçekleştiği, kamu zararı oluştuğu gerekçesiyle Balıkesir Eğitim-Sen Şubesi, valilik makamına ve cumhuriyet başsavcılığına konuyla ilgili şikayetçi oldu. Yaptığımız şikayetler sonucunda usulsüz görevlendirme yaptığı, bin 277 lira kamu zararına sebebiyet verdiği gerekçesiyle Okul Müdürü Ramazan Demir hakkında, görevi kötüye kullanma kapsamında iddianame hazırlanmış ve Balıkesir 4. Asliye Ceza Mahkemesi'nde yargılama süreci başlamıştı ancak sendikamız, olayın asıl faillerinin, görevlendirmede imzası bulunan kamu görevlileri olduğu gerekçesiyle olayın diğer failleri hakkında da işlem yapılmasını için valilik makamına şikayetçi oldu. Balıkesir Valiliği, önce şikayetimizi valilik onayıyla işlemden kaldırdı." dedi.

'VALİLİK SORUŞTURMA İZNİ VERMEDİ'

Bu gelişme üzerine Bursa Bölge İdare Mahkemesi nezdinde karara itiraz ettiklerini belirten Eğitim-Sen Şube Başkanı Sarıbülbül, işlemden kaldırma işleminin hukuksuz bulunduğunu aktardı. Valiliğin, ilgililer hakkında ön inceleme raporu düzenlediğini ifade ederek, "Raporda adı geçen kamu görevlileri hakkında, yargılanmaları için soruşturma izni vermedi. Sendikamız karara ikinci kez, Bursa Bölge İdare Mahkemesi'nde itiraz etti. Mahkeme, itirazımızı kabul ederek kamu görevlilerinin yargılanması için kesin olarak soruşturma izni verdi. Sonuç olarak Balıkesir İl Milli Eğitim Müdürü Yusuf Cengiz, Milli Eğitim Şube Müdürü Mesut Solak, Karesi İlçe Milli Eğitim Müdürü Ramazan Konakbay, Şube müdürleri Ersen Aksoy ve Hasan Keskin hakkında, Türk Ceza Kanunu'nun 257/1 maddesi uyarınca görevi kötüye kullanma kapsamında, Balıkesir 4. Asliye Ceza Mahkemesi'nde kamu davası açılmıştır." dedi.

Sendika olarak her zaman, hukukun herkese ve en çok da hukuksuzluk yapanlara lazım olduğunyönünde açıklamalarda bulunduklarını hatırlatan Özgür Sarıbülbül, "Kamu görevlileri görevlerinin gereklerine aykırı hareket ediyorlarsa, hukuksuzluk yapıyorlarsa, yönetmeliklere aykırı davranıyorlarsa, açık açık suç işliyorlarsa ve en kötüsü de, "Bütün bu yaptıklarımızdan bize bir şey olmaz." diyorlarsa bizim sendika olarak söyleyeceğimiz söz, "Yanılıyorsunuz. Yaptığınız hukuksuzluklarla mücadele etme geleneği olan Eğitim-Sen sizin hukuksuzluklarınıza, mevzuat dışı, kamu zararı oluşturan uygulamalarınıza izin vermeyecektir." Balıkesir Eğitim-Sen şubesi olarak hukuka saygılı, adaletli mahkeme kararlarının gereklerine uygun davranan kamu görevlilerinin hep yanında olduk ancak mahkeme kararlarının gereklerine uygun davranmayan, yerine getirmeyen, yargı kararını arkadan dolanmaya çalışan kamu görevlileriyle dün nasıl mücadele ettiysek, bugün de aynı kararlılıkla mücadelemizi devam ettireceğiz." ifadelerini kullandı.

GÖREVE İADE EDİLMEYEN MÜDÜRLER İÇİN TAZMİNAT DAVASI

Eğitim-Sen Şube Başkanı Özgür Sarıbülbül, Bursa Bölge İdare Mahkemesi kararına rağmen il genelinde 55 okul müdürünün göreve iade edilmediğini söyledi. Bunların içinde 13 müdürün Eğitim-Sen üyesi olduğunu belirterek, Balıkesir İdare Mahkemesi'ne her biri için 2 bin 500'er liralık manevi tazminat davası için başvurduklarını, ayrıca kamu görevlileri hakkında savcılığa suç duyurusunda bulunduklarını aktardı.

Balıkesir İl Milli Eğitim Müdürü görevi kötüye kullanmaktan yargılanacak

Balıkesir İl Milli Eğitim Müdürü görevi kötüye kullanmaktan yargılanacak

Balıkesir İl Milli Eğitim Müdürü görevi kötüye kullanmaktan yargılanacak

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim