• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 10 °C
  • İzmir 16 °C

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi'nde 17 kişinin ilişiği kesildi

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi'nde 17 kişinin ilişiği kesildi
15 Kasım darbe girişiminin püskürtülmesinin ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın "sokağa çıkın" çağrısı üzerine sokağa çıkan binlerce...

15 Kasım darbe girişiminin püskürtülmesinin ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın "sokağa çıkın" çağrısı üzerine sokağa çıkan binlerce Balıkesir'li, Milli İrade Meydanı'nda Türk bayraklarıyla darbe girişimini protesto edip "'Demokrasi Nöbetine'" devam etti.

Vali Ersin Yazıcı, Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur, Altıeylül Belediye Başkanı Zekai Kafaoğlu, Karesi Belediye Başkanı Yücel Yılmaz, Sanayi Odası Başkanı İsmail Uğur, Ticaret Odası Başkanı Fahri Ermişler, belediyelerin meclis üyeleri, STK temsilcileri ve binlerce vatandaşın katıldığı Demokrasi Nöbeti renkli görüntülere sahne oldu.

Burada halka hitap eden Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur, darbecilerin en ağır şekilde cezalandırılacağını söyledi. AK Parti Gençlik Kolları tarafından Balıkesir Valiliği önünde ki alanın, Milli İrade Meydanı, TÜİK Meydanı'nın ise Demokrasi Meydanı yapılması için başlattığı imza kampanyasına destek verdiğini söyleyen Başkan Uğur, "Gençler bir imza kampanyası açtı. Dediler ki bu meydanın ismini Milli İrade Meydanı yapalım. Bizde şimdi Büyükşehir Belediye Meclisi olarak karar alacağız. Burası bundan sonra Milli İrade Meydanı" dedi.

Paralel örgütün 40 yıllık yapılanma süreci olduğunu söyleyen Başkan Uğur ,"Bakıyorsunuz ordunun en üst kademesinde; tuğgeneral, tümgeneral, amiral, hava kuvvetleri, deniz kuvvetleri, kara kuvvetleri, jandarma. Her tarafı sarmış.Bir kalkışma yaptılar. İstediler ki devleti ele geçirelim, devleti biz yönetelim. Bu necip millet, halk darbeye de mani oldu. Şimdi hepsi hesap veriyor, hesap verecek. Bütün kurumlardan, kuruluşlardan, başta askeriye olmak üzere, milli eğitim olmak üzere, belediyeler, nerede varsa bunların uzantıları hepsi temizleniyor. Bizde Büyükşehir olarak bunlarla ilgili çalışma yapıyoruz. Şuanda 17 kişi için soruşturma başladı. İlişkileri kesildi, gerekli işlemler yapılıyor." dedi.

Cihan

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi'nde 17 kişinin ilişiği kesildi

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi'nde 17 kişinin ilişiği kesildi

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi'nde 17 kişinin ilişiği kesildi

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim